Racefiets vanuit centrum Panningen

Broekhuizenvorst  73 km

Vanuit Panningen via Grashoek naar Peeldorp Helenaveen. Hier zie je duidelijk de sporen van de turfwinning in dit zie je ook in de afwaterings en afvoerkanalen. Verder lekker binnendoor naar het America van Rowwen Hèze. Voor Broekhuizenvorst passeer je het natuurgebied Schuitwater waarna je bij Broekhuizen (hier kun je met het pontje naar het pittoreske Arcen) langs de Maas naar rozendorp Lottum fietst. Grubbenvorst is ook nog een prima pauzeplek waarna je via een ietwat minder stuk (industrieterrein Venlo-Blerick) vanuit Venlo langs de maas naar kastelendorp Baarlo gaat. Baarlo laat je net rechts liggen en je volgt de route naar Kessel. Ook hier nog een prima plek voor een terras of een lekker ijsje nabij kasteel de Keverberg. Hierna de laatste kilometers terug Helden over het fietspad. 

Download
Route Broekhuizenvorst
Broekhuizen73K.gpx
XML document 211.0 KB

Rondje pol 64 km

Misschien niet het mooiste rondje maar wel een heel snel rondje. Vanuit Panningen via Helden en Neer richting Roermond. Bij de Maas aangekomen volgt het eerste lang rechte stuk naar Pol. Eenmaal bij Wessem in een nagenoeg rechte lijn van 15 km naar Nederweert-Eind. Dan binnendoor naar de Heibloem waarna de tank de laatste 6 km in 1 ruk leeg getrokken kan worden. Door de rechte autoluwe stukken ook ideaal om lekker te intervallen.

Download
Route Pol
Poll 63km A.gpx
XML document 136.1 KB

Ell 65 KM

Route naar het zuid-westen waar meestal de wind vandaan komt. Via rustige B-wegen ga  je buitenom Beringen. Daarna de brug over het dubbel Kanaal van Deurne. Na een klein stukje over het fietspad langs de N279 gaat het binnendoor via Stokershorst naar Nederweert-Eind. Net voor Weert ga je de A2 over en kom je na een tijdje in Swartbroek aan. Het blijft via rustige B-wegen doorgaan zonder een dorpje te doorkruisen. Een terras op deze route is schaars maar dat kan eenmaal terug in Panningen goed gemaakt worden.

Download
Route Ell
Ell 63 km.gpx
XML document 59.2 KB

Kelpen 62 KM

Via B-wegen achterom Beringen richting Meijel waar je het dubbele afwateringkanaal van Deurne passeert (afwatering vanuit de Peel waar turf werd gestoken) naar Ospeldijk. Hier kom je langs de ingang van Nationaal Park de Groote Peel. Heerlijk fietsend over alleen maar B-wegen kom je in Kelpen-Oler. Tegen het einde van de route kruis je nog het Leudal. De moeite waard voor een mooie wandeling (of MTB-en). De Tungelroyse beek die het gebied doorkruist meandert prachtig en heeft zich mooi uitgesleten. Beversporen zijn hier vaak te vinden. Uiteindelijk na wat landwegen via de Heldense Bossen kom je terug in Panningen

Download
Route Kelpen
Kelpen 62 km.gpx
XML document 62.7 KB

Leunen 72 KM

Vanuit Panningen via Koningslust naar Sevenum. De route loopt vervolgens via Castenray en tikt Venray bijna aan. Onderweg gaat het over rustie B-wegen door allerlei kleine dorpen als  Melderslo, Leunen en Veulen. Dan wordt er koers gezet naar de turf/peeldorpen Griendstveen en Helenaveen. Hier zie je overal de restanten van het turfsteken en de bijbehorende afwatering, afvoerkanalen. In beide dorpen zijn er prima pauzeplekken aan de route voordat de laatste kilometers naar Panningen worden ingezet

Download
Route Leunen
Leunen_72km.gpx
XML document 116.3 KB

Leveroy Ospel 50 km

Een korte zuid-west route die via de Heibloem naar Leveroy loopt en vandaar uit via Ospeldijk langs NP de Grote Peel. Dit park is een bezoekje waard. Het biedt naast een infocentrum mooie wandelroutes op houten knuppelbruggetjes. De route voert verder naar Leveroy en slingert over alleen maar achteraf wegen terug naar Panningen. Al met al  heerlijk rustig fietsen.

Download
Route Leveroy
Leveroy-Ospel 50km.gpx
XML document 78.0 KB

Herongen Hinsbeck 90 km

Voor de liefhebbers van korte klimmetjes. Binnendoor naar Venlo waar de Maasbrug voor het eerste echte hoogteverschil zorgt. Daarna het Jaomerdal waarna aan de rand van Venlo de klimmetjes elkaar snel opvolgen. Eénmaal de grens over volgt een mooie lange loper door Herongen. Na de klim naar Broekhuysen gaat het langs de Blue Lagoon. Na de afdaling een lange lopen en dan enkele pittige klimmetjes in en om Hinsbeck waar de 10% ook wordt aangetikt. Eénmaal terug in Venlo volgt er nog 1 loper waarna het eindigt met de Maasbrug maar nu andersom. Op 90 km worden 375 hoogtemeters gemaakt.

Download
Herongen Hinsbeck
Venlo Herongen Hinsbeck90.gpx
XML document 186.7 KB

Venlose en Duitse heuveltjes 103 km

Een deels dezelfde route als bovenstaande maar deze gaat wat verder Duitsland in met daar nog een aantal leuke klimmetjes. In Duitsland loopt de route voornamelijk over autoluwe wegen.

Route start bij Cafe Pierke in Panningen maar kan ook bij Huis van de Gemeente opgepikt worden. Al met al een mooi 100+-er

Download
Route Venlose- en Duitse heuveltjes
Duitsland103km.gpx
XML document 115.5 KB