MTB routes in regio Peel en Maas

Let op! Deze route staat hier als service voor fietsers in het algemeen. Toegankelijkheid van een gebied kan veranderen, blijf hier alert op. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de fietser zelf

Meijel - 7 km vanuit panningen

 De route is aangelegd in de Simonshoekse bossen. Een bos gebied met naald- en loofbomen. Dichtbij centrum van Meijel en nabij camping Kampeerbos de Simonshoek. Het parcours bestaat volledig uit singletracks en is technisch met zijn vele bochten en korte klimmetjes.

De route is goed te combineren met de 7 kilometer lange route in Neerkant (3km).

Start: Parkeerplaats Nederweerterdijk 1, 5768 PG in Meijel


Neerkant -11 km vanuit panningen

De mountainbikeroute in de Neerkantse Bossen, een naaldbos dat is aangeplant op een langgerekt stuifzandduin ten westen van Neerkant. Door de nabijheid van de Peelrandbreuk is de hele omgeving van Neerkant rijk aan reliëf en geologisch interessant. De route in de Neerkantse Bossen bestaat uit rechte stukken die worden afgewisseld met singletracks met veel bochten en hoogteverschillen.

Start: Sportpark Neerkant, Moostdijk 4, 5758 PV in Neerkant


Liessel - 17 km vanuit panningen

De route is gelegen in de Liesselse bossen, een typisch Brabants bos. Een aantrekkelijk deel is de plaats waar de oude Aa door het bos stroomt. Daar zorgt de oevervegetatie voor afwisseling. Als je de loop een paar honderd meter stroomopwaarts volgt langs de Berktsedijk, stijgt de weg merkbaar. De route bevat veel bochtige en technische stukken en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de hoogteverschillen in het gebied.

Start: Hoekseweg, 5757 SK in Liessel


Horst - 18 km vanuit panningen

De Schadijkse Bossen met een oppervlakte van ongeveer 525 hectare bevinden zich in de gemeente Horst aan de Maas. 

Het heuvelachtige karakter maakt het tot één de leukere routes in Nederland. Op enkele honderden meters na geheel aangelegd door middel van slingerende singletracks. Tussendoor bevinden zich enkele rechte (bredere) stukken om even op adem te komen. De gehele route is te rijden zonder asfaltmeters. Er is ook een kortere, blauwe route, met een lengte van 9 kilometer gerealiseerd. Het betreft een afkorting van het makkelijkere deel van de rode route. Deze is voor iedereen goed te rijden en dus ook zeer geschikt voor beginners, kinderen en gezinnen.

Start: Parkeerplaats aan de kruising Lorbaan / Naaldhoutweg te America