Toer Club Everlo is een fietsclub met voornamelijk leden uit de gemeente Peel en Maas maar ook een enkeling van buiten de gemeentegrens. Doelstelling is het recreatief beoefenen van de wielersport. Het ledental is de laatste jaren flink gestegen en telt momenteel ruim 100 leden. Al jaren betekent TC Everlo voor veel sportievelingen een tweede of derde actieve sportcarrière. In de club wordt daarom rekening gehouden met persoonlijke behoefte en aanleg door in categorieën te fietsen. Zo zijn 4 groepen ontstaan. Een D groep voor dames en beginnende of wel herstellende fietsers. Een C-groep die beperkte afstand en snelheid rijdt. Een B-groep die de snelheid begrenst op maximaal 35 Km/u en de A-groep die prestatiegericht fietst.  Voor iedereen die wil fietsen is er dus een geschikte groep te vinden. 

 

Motto van elke groep is: "Samen uit-samen thuis".

 

De gezamenlijke ritten van de club kennen allen het gemeentehuis in Panningen als startpunt. Gewoonlijk start de zondag rit om 9.00 uur; de woensdagavond rit kent als starttijd 18.30 of 19.00 uur (rekening houdend met zonsondergang).

 

Het wegseizoen

Het wegseizoen opent begin maart en eindigt meestal met de omzetting naar wintertijd. Voor het hele seizoen is een toerkalender samengesteld met tochten, welke op zondag worden verreden. Daaronder zijn klassiekers zoals " luik-Bastenaken-luik" en de "Amstel-gold-race", maar ook regionale tochten.

De trainingsrondjes zijn op woensdagavond voor alle groepen. Naast deze vaste fietsmomenten worden er door diverse kleinere groepjes binnen de vereniging ook nog op de maandag, vrijdag en zaterdag gefietst. Voldoende mogelijkheden dus om aan te sluiten.

 

Baan thyascomplex

Naast het reguliere wegseizoen kan er op dinsdagavond ook op de wielerbaan op het thyascomplex gefietst worden. Dit kan individueel op eigen tempo of trainingsaanpak maar er wordt ook regelmatig op dinsdag een gezamenlijk training aan geboden.  

 

Het winterseizoen.

In het najaar halen veel clubleden de ATB tevoorschijn voor de veldtoertochten. De seizoenstart is de Heuvelland tweedaagse in Margraten in september. Ook voor de veldtoertochten is een kalender beschikbaar. Hiervoor wordt de standaard kalender van de NTFU aangehouden. Deze is te vinden op deze website.

 

Veiligheid.

Voor alles worden de verkeersregels in acht genomen. Het dragen van een valhelm is ve