Fietsweek Bormio 2024

Fietsweek 2024 ISOLACCIA (nabij Bormio in Italie)

 

Video, net zoals dit verslag gemaakt door Robert Lenders, te vinden onder Foto's & Videos

 

Vrijdag 21 juni vertrokken 14 personen voor 2 reis en hopelijk 6 mooie fietsdagen. Stefan, Roy T., Erwin, Frank M., Jarno, Mark B, Jos v L., Jos R., Bram en Roy R., Arend, Bekker, Roger en Robert. Wil was al 3 dgn vooruit gereisd omdat hij ook 3 dgn eerder weg moest.

De eerste dag werd er direct over de Gavia en de zeer steile Mortirolo gegaan. De Gavia top door de sneeuw, fantastisch ! Voor iedereen een zware etappe maar voor iedereen een geweldige kick dat dit lukte. De zondagochtend druppelde het en leek een rustdag te worden...echter het werd droog en groepjes fietsten verschillende routes. De maandag werd het hoofddoel van de week ingepland voor de meeste: de Stelvio (48 haarspeldbochten met 1850 hm vanuit Prato !) De ene helft fietste vanuit Bormio naar de top en daalde vervolgens 3 km naar de Umbrail pas om van daaruit naar Glurns en Prato te dalen en de Stelvio van deze kant te beklimmen. Met 5 personenwerd er naar de Umbrailpas gereden met het busje om van daaruit het rondje te doen. Via Camagoi en Trafoi omhoog, de laatste 8 km een fantastich panorama met nog ongeveer 26 bochten tot de zichtbare top...magisch ! Voor velen was dit nieuw en na de spanning voor deze dag een geweldige ontlading/ euforisch gevoel: ‘Done’! De afdaling ging de eerste 3 km door de sneeuwwanden, geweldig om dit zo mee te maken. Windstopper, vuilniszak, lange handschoenen...prima te doen ! De betere/ sterkere renners reden nog een mega rit (was prachtig) via Zwitserland de Bernina pas op en via Livigno terug. Verder was er een koffieritje via de Bormio 2000, een uitstapje via de Foscagno naar Livigno. Sommige reden nog de kant van de Stelvio of Umbrail of Gavia op die nog ontbrak op het “to do”-lijstje. Ook werd door iedereen de Fraele gefietst, een klim van 8 km a 7 ½ % met een magisch uitzicht vanuit de de torentjes bovenop (die we vanuit ons hotel als horizon hadden) op de slingerweg omhoog. Boven een mooi meertje en stuwmeer met een warme berghut. Ook werd de steile ‘Giro’-slotklim nabij Livigno (Eira) gevonden. Bovenop was er nog bijna 1800 mtr zeer steil naar het Ski-station Mottolino. 177 hm, gem 10,3 % (17,3 steilste 100 mtr). Ook de laatste100 mtr was met 15% alles behalve vlak. Hier ‘vloog’ Pogacar enkele weken geleden (Giro) omhoog in zijn roze trui door een prachig sneeuwlandschap. Onze snelheid was minder, de sneeuw was weg, maar we kwamen boven en het was fantastisch...hoe steil, wat een uitzicht !

Het verblijf in Cima Piazzi (via organisatie Chalet Beyond) was top ! Prima kamers/ bedden en een afsluitbare fietsenstalling. ’s Ochtends na een uitgebreid ontbijtbuffet konden we weg... in de ochtend konden we ons diner kiezen voor de avond: tussen het salatbuffet en toetjesbuffet hadden we 3 keuzes voor een voorgerecht en 3 keuzes voor een hoofdgerecht. Heerlijk ! Na het eten gezamelijk in loungeruimte waar we iedere avond met un pilske of iets anders het EK voetbal konden volgen.

Vrijdag 28 juni is iedereen veilig thuis gekomen en blijft een geweldige herinnering. De sfeer tijdens ons avontuur, hotel, omgeving, beklimmingen, afdalingen,afzien, lachen, relaxen, genieten: het was TOP !!! Met 15 man, stuk voor stuk, genoten van een onvergetelijk avontuur !

Reactie schrijven

Commentaren: 0