Fietsweek Italië 2016

Vrijdag 10 juni

Na enkele maanden van organiseren, trainen, nog meer km’s maken en vooral uitkijken naar…was het dan eindelijk bijna zover. 12 Everlonaren stonden aan de vooravond van hun weekje Dolomieten. Helaas had een val roet in  het eten gegooid voor Erwin, de geplande campingvakantie voor Paul, Roy & Bram werd 3 dgn vtv geannuleerd omdat zij de weersvoorspellingen te nat / koud vonden… Dit alles mocht voor de rest de pret niet drukken en de huurbus met geleende aanhangwagen stond op vrijdag dan ook  volgeladen klaar met als bestemming Pozza di Fassa in Italie. Fred was al met broer Ton vertrokken, de overige zouden dit na een korte nachtrust doen met 8 in de bus en 3 in de auto van Rob.

 

Zaterdag 11 juni

Na een korte nachtrust werd begonnen aan een lange reisdag. Helaas bleek de aanhangwagen niet zoals het moest zijn en werd het nog een spannend tochtje waarin sommige meer achterom dan vooruit keken. Bloed, zweet…maar gelukkig geen tranen. De klok rond werd er gereden en iedereen was op de plaats van bestemming. Aangezien het een ski-gebied is waar we geboekt hadden waren we in een bijna leeg hotel beland. Iedereen kreeg zijn bestelde 1 of 2 persoonskamer. Deze waren allen zeer ruim, netjes met een grote badkamer en een balkon met een mooi uitzicht ! Na een konijn-achtig voorafje volgde een prima 3 gangen diner ! Heel laat werd het vervolgens niet meer voor de meeste. De 1e etappe was reeds besproken en iedereen was vol goede moed hieraan te gaan beginnen!

meer lezen 2 Berichten

De Legende van de 7-Summits

Het is 6:15 op zaterdag 28 mei 2016 als 6 A-rijders van TC Everlo (Rob Muijsenberg, Jos Reinders, Roy Teeuwen, Job van Hoof, Luuk Peeters en Stefan Peeters) en 1 gastrijdster (Johanna Josten) verzamelen in Helden. In alle vroegte wordt er met 2 auto’s richting België gereden waar ons een extreme uitdaging staat te wachten. De één gaat deze uitdaging vol vertrouwen tegemoet, de ander wordt er toch wel redelijk zenuwachtig van.

 

Wat staat er dan op het programma? Tjsa, dat is een tocht die ooit in elkaar is geknutseld en die Rob Muijsenberg en Koene Rem al vaker gereden hebben. Afgaand op die heroïsche verhalen van weleer leek het Rob tijd om deze tocht nog eens te organiseren voor meer ontmaagdingen van TC Everlo rijders.

 

De tocht heeft de naam de ‘7-summits’ meegekregen. De route omvat de 8 meest zware beklimmingen van België. Doordat er ééntje van 2 kanten wordt gedaan heet de tocht de 7 Summits. Lees verder en ontdek hoe de rijders het ervaren hebben...

meer lezen 0 Berichten

Parijs-Roubaix: Eén keer en nooit meer?

Tja, er zijn van die dingen die moet je een keer meemaken voordat je weet wat het werkelijk is en voordat je er over mag praten. Dus togen 3 Everlonaren (Koene, Jeroen en Rob) samen met 3 andere 'zieke geesten in een gezond lichaam'  naar Frankrijk voor de Parijs-Roubaix Challenge 2016.

 

Op vrijdagmiddag reisde ik met Jeroen en  Lars af naar Roubaix voor het ophalen van de startbewijzen. De laatste km met de auto naar HET stadion ging al over de van TV bekende weg en toen  we het sportpark opdraaiden, begon het al te kriebelen. Alles lag netjes klaar en na een korte blik op DE baan op naar het appartement in Lille. Na een biertje in de erg mooie binnenstad arriveerden Koene, Ralph en Joop gauw genoeg.

 

 

meer lezen 0 Berichten

Februari

Het relaas van een Come Back!!

 

Zondagmorgen 28 februari. Een stralend zonnetje. Temperatuur wel nog rond het vriespunt. En een stevige wind (kracht 4) voorspeld. Ik hijs me in mijn everlo tenue, klaar om wat kilometers te gaan maken. Toch wel een gezonde spanning in het lijf. Na bijna twee jaar afwezigheid (als gevolg van een pittige achillespeesblesure en een frontale botsing met een auto) eindelijk weer eens aansluiten bij de oude vertrouwde A-groep.

 

Vorig jaar wel wat kilometers gemaakt maar nu ook weer niet echt veel, het waren er nog geen 3000. En dit jaar wel al wat gefietst, maar nog geen grote afstanden. Hoe zal de rit van vandaag verlopen. Kan ik mee over of moet ik vroegtijdig afhaken? Gaat de afstand met in de benen zitten of is het toch vooral de snelheid die ik misschien nog mis? Maar niet te veel kopwerk doen neem ik mezelf voor. Ik heb nog geen idee waar ik sta. Kan ik nog wel aansluiten bij de A? Een vraag die ik mezelf meerdere malen heb gesteld afgelopen seizoen.

meer lezen 1 Berichten

Fietsweek Franse Alpen 2015

Fietsweek Franse Alpen: 'Het relaas van een deelnemer' 

Zaterdag 13 juni:

 

Om 6.00 uur werd er door 13 Everlo leden koers gezet naar Allemont gelegen in de Franse alpen om hier een week te vertoeven en vooral om hier te fietsen.Maar voor het zover was is er heel wat geregel aan vooraf gegaan, tegenwoordig wordt het eerste begin gemaakt met een app groep aan te maken "fietsweek tc Everlo" waar heel wat zin en onzin over en weer gestuurd is. Enkele vergaderingen zijn er geweest waar de details besproken werden.

meer lezen 0 Berichten

Clubweekend september 2014

Op vrijdag 19 september vertrokken 17 Everlonaren naar Valkenburg aan de Geul voor een weekend Fietsplezier. Uitvalsbasis was Hotel/pension Bergzicht. Van hieruit zouden de nodige kilometers en hoogtemeters gemaakt gaan worden in de volgende drie dagen. In dit artikel leest u wat deze mannen hebben doorstaan tijdens dit weekend...

meer lezen 7 Berichten

De Heer hebbe zijn ziel

Gisteren fietste ik Rondje Duitsland.

Vijf prominente leden van onze club omringden mij. Ik voelde mij als vurig pleitbezorger voor handhaving van de C-categorie eerlijk gezegd wat onwennig tussen het geweld van drie A-rijders (Jan C, Ger H en Johan J), en twee B-mannen (initiatiefnemer Robert L en coming man Erwin K). Johan J nam de rol van wegkapitein op zich. We zouden zijn 100 kilometerversie van de Duitslandroute gaan fietsen. Ik zou wel zien hoe lang ze geduld met mij zouden hebben.

 

meer lezen 0 Berichten