Feestavond TC Everlo 2017

 

Afgelopen zaterdag 14 oktober werd de jaarlijkse feestavond gehouden. De opkomst viel deze keer ietwat tegen, nog geen 1/3 deel van het ledenbestand. Maar niettemin was het een weer een heel gezellige avond waarop natuurlijk de fietsverhalen de boventoon voerden.

 

Het spelelement bestond dit jaar uit een rondje “herken de kerk” en een quiz over algemene “wist u datjes” betreffende fietsen. Eens te meer werd duidelijk dat er binnen de bebouwde kom te hard door onze leden wordt geracet, want het herkennen van kerken uit o.a. de kerkenomloop viel zwaar tegen…..

 

Het groepje bestaande uit Annie, Bram, Frank en Jan wist de meeste punten te scoren. Op de foto het glunderende team.

 

0 Berichten

Fietsweek Franse Alpen 2017

Als dat maar goed komt kon je denken, 12 mannen in één busje en een personenauto naar een uithoek van Frankrijk. Wie had er ooit gehoord van Puy Saint Vincent?

 

Het was bovendien een nogal gemêleerd gezelschap, zowel qua karakter, achtergrond, leeftijd, fitheid als postuur. Er kon er letterlijk of figuurlijk zo maar eentje uit de bocht vliegen. Daarnaast was het ook nog eens een nachtelijke heenreis helemaal naar Zuid-Frankrijk waar ze alleen maar Frans spreken!

 

Alsof dat nog niet genoeg was, ook Kruiswijk’s nachtmerrie, de Col d’Agnel (2744mtr), een van West Europa's hoogste passen stond op het programma. Zou die als hij gecombineerd werd met nog een fikse col ook een van onze subtoppers de das om doen?

meer lezen 1 Berichten

Frankrijk-gangers

meer lezen 0 Berichten

Mei-Klassieker B-groep

Afgelopen zondag 7 mei stond er voor de B-rijders de 2e klassieker op het programma: een rit van 130 km naar Beers in Noord-Brabant (bij Cuijk). Er werd om 8 uur vertrokken met 13 rijders en in Koningslust sloot nog een drietal aan, zodat we met 16 in totaal waren. Ja, ja, dat zijn er eigenlijk 2 teveel, maar 2 Dörpers wilden niet de hele tocht fietsen; zij keerden na zo’n 45 km, dus de rest werd netjes met 14 rijders afgewerkt.

meer lezen 0 Berichten

Ritverslag 30 april C-D groep

Vanmorgen vertrokken negen renners van de gecombineerde C en D groep voor een mooie rit. De enige renner met een Garmin had een schitterende route door

het Duitse landschap geselecteerd.

 

Ondanks de stevige zuidoostenwind zat het tempo er aardig in. De route op de Garmin was gelukkig erg duidelijk, het

ging maar een paar keer mis. Het enige minpuntje was dat de route in de buurt van Brüggen over een klein stukje grindpad ging. Ook werd op weg naar Swalmen lek gereden.Maar door

een prachtige samewerking (zie foto) was dit snel verholpen.

 

De renners waren allemaal vol lof over de mooie route en voor de degene die deze route had uitgekozen.Na afloop werd afgesproken dat enkelen de route opnieuw gaan rijden en dat de grindpaden snel geasfalteerd moeten worden

0 Berichten

Ronde van Vlaanderen 2017

Het is, 04:00 uur, de wekker gaat, 4 mannen ontwaken langzaam in het Gentse hotelkamer vergezeld van 4 fietsen. Waarom? De hoogmis van Vlaanderen wacht! Schietgebedjes zijn niet nodig het wordt gewoon, nou ja gewoon, een lange dag in het zadel.

 

Aangezien de Ronde van Vlaanderen anders dan de naam doet vermoeden geen rondje is ontkom je er niet aan om je vooraf of achteraf te verplaatsen. Wij hebben afgaande op het vroege tijdstip gekozen voor een transfer vooraf en worden dus om 5:15 in Oudenaarde verwacht om vandaar uit met de bus naar Antwerpen te gaan.

meer lezen 0 Berichten

Eerste A-Klassieker 2017

Begin deze week lazen jullie het verslag van de eerste B-Klassieker. De B-groep is hiermee in de voetsporen getreden van de A-groep. De A-groep heeft omgeveer 2 jaar geleden het begrip Klassieker geintroduceerd binnen TC Everlo. De extra lange ritten op de eerste zondag van de maand zijn sindsdien steevast opgenomen in het programma van de A-groep.

 

Afgelopen zondag werd de eerste A-Klassieker van 2017 verreden. De route bracht ons in noordwestelijke richting naar Café de Spijker in Beers. Hier is de koffie altijd warm en het appelgebak koud!

 

Hieronder een videoverslag van de rit.  

meer lezen 2 Berichten

Eerste B-Klassieker: Kempenroute

Afgelopen zondag 2 april stonden 13 B-rijders aan de start voor de 1e B klassieker van dit seizoen. In navolging van de A-rijders gaat ook de B-groep dit maandelijks inplannen (1e zondag van de maand).

 

Johan J. had Pierre voorzien van een mooie route en die had op zijn beurt de route nog wat aangepast en uitgezocht waar we zo halverwege een kopje koffie konden nuttigen.

Een route voor de eerste keer rijden en meteen al tot klassieker verheffen is misschien ietwat voorbarig. Maar toch: het was uiteindelijk ook een geweldig mooie tocht!

meer lezen 0 Berichten

Baanwielrennen Thyas

Sinds twee weken wordt er weer gereden op de baan op het Thyas complex. Voor vele rijders na de winterperiode weer een mooie gelegenheid om aan hun snelheid te werken. Wordt het je even te veel dan pak je even een lager tempo en enkele rondes later weer aan te pikken. 

 

HIeronder een korte impressie van de baansessie van dinsdag 28 maart

meer lezen 0 Berichten

Laatste Grupetto Mercoledi

De Grupetto Mercoledi is de woensdagavond rit die verreden wordt in de winterperiode. De groep rijders bestaat uit voornamelijk A-rijders. Doel is om in de winter ook op de weg door te fietsen. Maardat betekend wel fietsen in het donker. Maar dat is op zich geen probleem. Menige tegenligger wordt verblind door de bundel licht die over de weg rijdt. We zijn dus goed zichtbaar en zien zelf ookwat er zich voor ons op de weg bevindt.

Verder is er voor de veiligheid een vaste route gekozen over een autoluw parcours. En door elke keer dezelfde route te rijden ken je de weg bijna uit je hoofd. Een prima en veilige manier om in de winter op de weg actief te blijven.
Gisteren werd de laatste Grupetto Mercoledi verreden. Nu de klok weer wordt verzet starten de reguliere woensdagavond ritten weer. Hieronder een kort videoverslag van de laatste Grupetto.
meer lezen

Meinweg A-groep TC Everlo

Voor de tweede zondag op rij stond er een redelijk groepje A-rijders klaar voor een lekkere wegrit. Vorige week stonden er 12 aan de start, vandaag waren het er 10. Vorige week eindigde we met 8 waar komen we vandaag mee thuis?!

 

Schrik niet de A-groep hanteert nog altijd het principe 'samen uit samen thuis'. De vier afvallers van vorige week kozen er zelf voor om de groep door te laten rijden. De een vanwege materiaalpech de andere vanwege fysieke tegenslag. 

 

Onder het genot van een lekker zonnetje werd het rondje Meinweg afgewerkt. Ook deze keer kwamen we niet met de gestarte 10 man terug. Slecht materiaal zorgde al vroeg voor een afvaller. 

 

Hoe de tocht verder verliep zie je in onderstaande videoverslag. Maurice M. kijk ook vooral even naar de afkondiging :-)

meer lezen 2 Berichten

Mont Ventoux 2016

Vier Everlonaren met nog 2 vrienden vertrokken onlangs voor hun 2-jaarlijkse mini fietsvakantie. Het doel dit jaar de wel bekende kale berg van de Provence, de Mont Ventoux.

 

Na een nachtje gereden te hebben kwamen we 's ochtends rond 9:30 in Mormoiron aan waar in het Chambres d'hôtes Au Brabo ons ontbijt al klaar stond. Au Brabo is een fantastische locatie (bedankt Paul v N)  in een leuk dorpje op een 6 km van het overbekende Bedoin. Au Brabo wordt gerund door de gezellige Antwerpse Dominique met haar René(ke) uit Arnhem. Vanaf binnenkomst voelde we ons hier helemaal thuis.

 

Na een stevig ontbijt en dito koffie maken we ons klaar om te gaan fietsen, volgens ons het beste recept na een brak nachtje in de auto. De Ventoux lonkte en dat werd dus het plan...

meer lezen 1 Berichten

Seizoenafsluiting B-groep TC Everlo

Als min of meer afsluiting van het wegseizoen had Robert weer een weekendje Valkenburg georganiseerd. Hier hadden 18 B-rijders positief op gereageerd. En onder de deelnemers ook 1 B-rijdster: Lisa. Zij wilde dit uitje te midden van 18 mannen niet missen. En zo gingen we zaterdagmorgen om 10.00 uur met zijn 19-en op pad. Zo’n groot aantal betekende dus splitsen; 2 groepen fietsen met onderling een paar honderd meter afstand.

 

Frans had vooraf samen met Door een mooie route verkend en verscheidene rijders hadden de route op hun navigatie staan. Zo was er in elk van de 2 groepen voldoende navigatie voorhanden om de weg te vinden. Het blijft echter toch wel lastig om een route volkomen foutloos te fietsen, want de weggetjes blijken soms net iets anders te liggen. Dat betekende af en toe omdraaien en de route weer oppakken. In zijn geheel kwamen we prima volgens de route in Valkenburg aan en vonden we op zondag de terugweg soepeltjes.

 

Kijk en lees verder...

 

meer lezen 1 Berichten

MH2D 2016

Op zaterdag 17 en zondag 18 september werd weer de MergelHeuveland 2 daagse (MH2D) gehouden. Op zaterdag was TC Everlo met verschillende rijders vertegenwoordigd. 4 B-rijders, Robert, Arend, Coy en Thijs, gingen gezamenlijk voor de 120 km.

 

Ter plekke werden o.m. Fred en Luuk (op de MTB) nog gezien en Stefan was ook op de route gesignaleerd (maar die gaat zo snel …..).

 

 

meer lezen 0 Berichten

Rondje Duitsland

Onder ideale weersomstandigheden hebben we afgelopen zondag 11 september een rit van en kleine 90 kilometer gemaakt naar Duitsland. Zeg maar een rondje Hinsbeck, want daar kwam het een beetje op neer.

 

We waren eigenlijk met wat veel rijders, omdat enkele C rijders zich graag bij ons wilden aansluiten. Zij waren maar met een drietal. Na kort overleg werd besloten toch met zijn allen te gaan, ook al omdat een paar rijders aangaven eerder te willen omkeren vanwege huiselijke verplichtingen. Prima besluit, want we hebben zonder al te veel problemen de rit kunnen uitrijden.

meer lezen 0 Berichten

TC Everlo in de Vulkaan Eifel

Ook dit jaar is TC Everlo weer actief gewees in de Vulkaan Eifel. Met wel wat minder deelnemers dan vorig jaar, 4 B-rijders, zijn we drie dagen actief geweest in deze prachtige streek.

 

We waren te gast bij Wim en Tien Peters, oud-inwoners van Belfeld, die na hun pensioen zijn gaan wonen in Wiesbaum, een klein dorpje zo’n 15 km. boven Gerolstein. Wim zit vol plannen over het verbouwen van hun woning . Hij kan hier honderduit over vertellen en over nog veel meer dingen weet hij ons bij te praten. Daarnaast is het een zeer gastvrij echtpaar die ons op de maandag en dinsdag na de fietstochten heerlijk verwenden met een warme maaltijd (en genoeg te drinken…). De hertenragout  was een ware delicatesse en de barbecue was ook heerlijk (hoezo “wie wil er nog een stuk vlees?”).

 

Robert en Mark logeerden bij de fam. Peters in het tuinhuis en Pierre en Thijs hadden een hotel in het buurdorpje Birgel gevonden. In totaal hebben we zo’n 250 km. gereden en een kleine 4000 hoogtemeters verwerkt. 

 

We hebben vrijwel geen regen gehad en de temperatuur was ’s morgens wel wat aan de lage kant, maar werd in de loop van de dag prima. En wanneer de wind dan ook nog erg meevalt, kun je zeggen dat de weersomstandigheden prima zijn geweest.

 

meer lezen 0 Berichten

MTB weekend 2016

Eindelijk het is dan zover, vrijdag morgen 24 juni, we verzamelen zoals afgesproken op het verzameladres in Helden en zitten vol energie en zenuwen. We besluiten na het inladen van de bus nog even wat koffie naar binnen te werken en van alles te bespreken.

 

We rijden aan en als we dan op 3 kwartier van Willingen even de benen strekken word Bob al helemaal gek van de eerste reclame borden met (jawel!!) Cully worst.

 

We besluiten maar snel de laatste km’s te gaan rijden om z.s.m. bij het hotel te arriveren.

Daar aangekomen hebben we allemaal zin in een lekker vers bakkie koffie met gebak (of zullen we er dan maar gelijk 2 gebakjes van maken??).

En terwijl we lekker van het gebak en koffie aan het genieten zijn betrekt de lucht volledig en even later valt het er met bakken uit (eerst regen en daarna flinke hagelstenen). We besluiten om toch maar even te wachten met fietsen, maar dan komt de hoteleigenaar ons verblijden met het bericht dat het over een aantal minuten al weer opklaart en besluiten we toch maar de fiets kleding aan te gaan doen...

meer lezen 0 Berichten

Grenslandklassieker 2016

Zondag 5 juni j.l. stonden 13 TC Everlo-rijders, merendeel B niveau, klaar voor de 150 km route van de Grenslandklassieker. De weersomstandigheden waren goed: aanvankelijk nog wat mistig en klam, maar weinig wind en vanaf 11.00 uur een aangenaam zonnetje. Dus niets stond een mooie fietstocht in de weg!

 

Na de eerste aanloop bedachten Coy, Johan en Renee zich en ging verder op de 100 km route. Met zijn tienen dus door richting België, Eupen beter gezegd. De Franstalige borden veranderen dan stilaan in Duitstalige ondertitels. Wat een verschil overigens met Nederland: weinig verkeer, mooie wegen (op een enkel *¥$#****!! rotpaadje na). Precies na 75 km waren we rond 11.30 uur bij de 1e pauzeplaats, de stuwdam in Eupen...

meer lezen 0 Berichten

11 Heuvelentocht

Het is vrijdagmorgen 27 mei 2016. De hond is uitgelaten. De Garmin is opgeladen. De route gedownload.

 

4 TC Everlo-rijders, Coy, Bram, Henk en Jan verzamelen zich bij de kerk in Kessel en er wordt vertrokken naar Klimmen, het startpunt van de 11 heuvelstocht. De tocht is bedoeld als verkenning en voorbereiding op de tocht die de C-rijders op zondag 12 juni willen gaan rijden.

 

De route wordt voor de zoveelste maal nogmaals kritisch bekeken aan de hand van allerlei kaartmateriaal en overige informatie. Om 11 uur valt het startschot en er wordt rustig aan koers gezet naar de Fromberg(1), hierna volgt al spoedig de klim naar Elkenrade (2).

 

De eerste punten voor de bolletjes sokken (ja bolletjes sokken en geen bolletjestrui) zijn verdeeld...

meer lezen 0 Berichten

TC Everlo fietst Limburgs Mooiste op de MTB

Limburgs mooiste. Dat doet denken aan een verkiezing van vrouwelijk schoon, maar niets bleek minder waar.

 

Het begon al zeer vroeg in de ochtend. Bij het vertrek bleek er al enige miscommunicatie tussen de drie deelnemende Everlo mannen Bob Leela, Rene Verhaeg en Luuk Peeters. Er is namelijk in Maasbree meer dan één rotonde en als je dan bij de rotonde afspreekt dan kun je bij de verkeerde staan.

 

Richting Heerlen verliep de reis voorspoedig, maar op een zaterdagochtend met Limburgs Mooiste op het programma kan er toch file staan. Gelukkig ging dat allemaal nog vrij snel en om 8.30 konden we aan onze uitdaging van 110 km beginnen.

 

Benieuwd naar het hele verhaal? lees dan verder...

Ook staat er een videoverslag van een van onze cameramannen (Bob) onder het verslag!

meer lezen 1 Berichten

Rondje Eifel: Altenahr

Bij gebrek aan geschreven verslagen van de ritten van de verschillende groepen van TC Everlo volgt hier nog maar een keer een videoverslag.

 

Op hemelvaartsdag trokken 8 Everlonaren naar de Eifel. Startplaats was Altenahr. Vanaf de parkeerplaats van de 'sommer rodelbahn' werd begonnen aan de tocht van 150 km met in totaal ongeveer 2700 hoogtemeters.

 

Onder een stralend zonnetje volbracht het 8-tal de tocht. Hieronder een kort video verslag van de rit.

meer lezen 0 Berichten

Tweede A-klassierker 2016: Slingerberg

Op zondag 1 mei stond de tweede A-klassieker van 2016 op het programma.10 everlo A-mannen stonden bij Pierke klaar na het succes van de eerste A-klassieker: rondje Opoeteren!!

 

Vandaag stond het wel bekende rondje Slingerberg op het programma. Een mooie route van ruim 140 km met een kleine 600 hoogtemeters. Zoals de naam an doet vermoeden naar de Slingerberg in Geulle en terug. Maar op weg naar de Slingerberg bleek dat men de Slingerberg in de voorgaande edities nog nooit was opgereden. Er werdt altijd de slingerberg afgedaald en de Snijdersberg opgereden. Voor deze editie had routemaker Hans gezorgd dat de slingerberg opgereden werd in plaats van afgedaald. 

 

Klein maar toch vervelend detail was dat de wind uit het noorden kwam!!!! Zeker als je in bijna een rechte lijn naar het zuiden start en dus ook in een rechte lijn naar het noorden terug moet. Volle bak windin dus op de terugweg. En dat was voor sommige net iets te veel van het goed.

 

Hieronder een videoverslag van de rit. 

meer lezen 0 Berichten

Parijs-Roubaix 2016 videoverslag

Rob Muisenberg, een van de Parijs-Roubaix deelnemers namens TC Everlo, maakt van de Hel van het Noorden onderstaande videoverslag. Kijk en geniet!!

meer lezen 2 Berichten

Laatste twee dagen in zonnig Calpe

Op de donderdag (6e rit) stond de tweede koffierit op het programma. Onze gastrenner Lou Holtman - al enkele jaren een vaste trainingspartner - was op eigen tempo alvast een dikke twintig minuten eerder vertrokken. Op de pauzeplaats in Denia na 58 van de 93 kilometer zou hij wachten. Echter in het haventje geen Lou. Na een telefoontje bleek dat hij inmiddels in Xabia zat en gestopt was bij een tankstation. En snel met 'fantastische benen' was doorgereden richting Calpe. Lou kreeg van Hans vaak een eigen route, de zogenaamde .1-versie. Met een afkorting was hij vaak 1 a 1,5 uurtje eerder thuis (30 tot 40 kilometer). Lou werd gisteren nog door een VIP-wielrenner voorbij gereden. En niet zomaar eentje! Het betrof Sky-renner Michal Kwiatkowski, die dit jaar E3 Harelbeke won en de laatste voorbereiding deed voor de 'Amstel'.  Lou deed geen pogingen om aan te pikken. Ik zou zeggen een gemiste kans.

meer lezen 0 Berichten

Respect voor je clubgenoot

Soms heb je van die dagen dan heb je bewondering voor iemand, die iets doet wat bewonderenswaardig is. Vandaag had ik dat met Ton Smedts(55). Waar ik zelf morgen de 5.000 kilometer grens bereik, vertrok Ton met 1500 wegkilometers in de benen richting Calpe. Hij heeft het vaak moeilijk bergop, maar zal nooit zeuren of klagen. Dat laat hij aan anderen over. Vandaag werden we weer verrast met een klim van 5,5 km met steile gedeelten tot 15 %. Dat was nog niet het ergste, maar de weg had meer gaten dan asfalt. Ik besloot bij Ton te blijven op het eerste gedeelte. Ton: "Fiets rustig verder, Ger. Ik ga het gevecht met mezelf aan. Ik kom ook boven."

meer lezen 1 Berichten

Steil, Steiler, Steilst op de Rates

Op de derde dag stond de bekende Coll de Rates op het programma. Deze col tot 610 meter hoogte is altijd redelijk bezaaid met wielrenners. Dit jaar hebben we de klim via een ' geiteweggetje' verlengd met drie kilometer tot een hoogte van 925 meter. Op het einde kregen we nog een uitsmijter voorgeschoteld van 22%, zodat we het achtertandwiel van 32 mochten gebruiken.

 

Hans, Stefan, Ger en Lou volbrachten de klus. Ton probeerde het een klein stuk en Peter deed geen poging. Peter was vanaf midden oktober tot februari out-of-competition i.v.m. een knieblessure. Na vijf spuiten met gel, die het kraakbeen moeten vervangen was zijn voorbereiding van zes weken relatief kort. Desondanks staat hij in Calpe en omgeving zijn mannetje. Enige voorzichtigheid is echter wel op zijn plaats bij de steile beklimmingen. Ook in de groep laat de ex-voetballer uit Kessel het meeste kopwerk over aan de anderen.

meer lezen 0 Berichten

Geen mio, geen Teasy, maar een Garmin

Zaterdag vertrokken vijf TcEverlo renners richting Calpe om daar samen met gastrenner Lou Holtman de conditie bij te schaven in het Spaanse zonnetje. De vijf A-renners zijn: Hans Smets, Stefan Peeters, Ton Smedts, Peter Sonnemans en Ger Hermans.

 

Calpe staat bekend voor zijn droog klimaat. Veel bekende veldrijders trainen hier in de wintermaanden bij een temperatuur van 15-20 graden. Deze week loopt het kwik op tot 23 graden, met wel een redelijk fors windje... 

 

 

 

meer lezen 5 Berichten

Beste maar niet de slimste!

Afgelopen zaterdag 9-4 was het zover “dood of de gladiolen”. De ‘Ronde van Kessel stond op het programma. Om 17.15 begonnen we aan het inrijden van de ronde met de nodige tactiek besprekingen. Na nog een klein zenuw plasje voor sommigen voegden we ons om 18.00 richting start.

 

De start bestond uit 1 geformeerde ronde zodat alle groepen (20 teams) de tijd hadden om zich te settelen. Na de eerste doorkomst werd het start signaal gegeven. We zaten goed van voren met nog 3 teams voor ons.  Al gauw raapte we het eerste team op als snel gevolgd het 2de team.

 

In het begin moesten we wel even aan elkaar wennen. Want het bleek dat niet iedereen dezelfde snelheid had. Maar na een tijdje begon het als een machine te lopen en het eerste Team (Maasbree) kwam in zicht. Het was niet halen we ze wel in, nee het was een kwestie van tijd. Onze achterstand werd steeds kleiner en al snel haalde we ze in.

meer lezen 1 Berichten

Stormachtig Pasen!!

Zaterdag

Met 3 vrije dagen in het verschiet een mooie gelegenheid om weer eens wat km’s te gaan maken… ...echter: dan moet het weer wel meewerken ! De voorspellingen waren niet heel best: voor de zaterdag weliswaar lente-temperaturen en droog maar wel veel wind. De zondag en maandag beloofde behalve veel wind ook veel buien en mogelijk hagel !

 

Op zaterdag zou dus de beste dag worden en er waren via de mail  diverse routes gemaild. Duidelijk is in elk geval dat er vele wegen naar Reutje leiden (en terug)…Enkele a-rijders en vele b’s waren om 13.30 uur bij de Rabo. 10 Renners kozen voor de ruim 90 km met wat hoogtemeters via de Meinweg. De andere groep ging ook voor een kleine  90 km richting Reutje en terug  via Roermond om hun rondje  rond te fietsen.

 

meer lezen 1 Berichten

Openingsrit wegseizoen 2016

Op 20 maart vond de officiele openingsrit van het wegseizoen van TC Everlo plaats. Wel met de nadruk of officieel, want de meeste groepen zijn al enkele weken aan het fietsen. 

Maar het wegseizoen is natuurlijk niet echt van start gegaan zonder een officiele openingsrit met koffie en vlaai na afloop. 

 

Helaas is er vanuit geen van de groepen een ritverslag aangeleverd. Gelukkig zijn de 'actioncams' in opkomst en kunnen jullie hieronder wel een beeldverslag volgen van de openingsrit van de A- en B-groep) en het gezellig samenzijn bij Pierke. Klik op meer lezen onder het eerste filmpje om het tweede filmpje te bekijken. 

meer lezen 1 Berichten

Klimgeiten!!

Het is nog maar begin maart. De voorjaarsvergadering heeft nog niets eens plaatsgevonden...

 

... maar toch staat bij zowel de B als de A-groep van TC Everlo een rondje Duistalnd gepland. Dat betekend klimwerk. Oke het zijn maar bultjes, maar toch een aantal van die bultjes achter mekaar kunnen toch best pittig zijn.

 

Tja en we zullen ook wel moeten met zijn allen. Begin april vertrekt een groepje Everlonaren alweer naar Calpe voor het echte klimwerk. Dan wil je toch wel al wat hoogtemeters in de benen hebben. En ook in Juni staat er een fietsweek gepland in de Italiaanse Dolomieten. Ook hier houdt menige everlonaar in zijn trainingsprogramma al rekening mee. Vooruit met de (klim)geit dus maar en de grens over op naar de duitse pukkels!!   

meer lezen 7 Berichten

Dames TC Everlo

Sinds 2015 is TC Everlo uitgebreid met een damesgroep. Een groep fanatieke dames die zich op de fiets zowel op de weg als in het bos wagen. Onze cameraman Bob maakte afgelopen zondag een verslag van een MTB-rit van de damesgroep. Zie hieronder het resultaat.

meer lezen 0 Berichten

Clinic baanwielrenner

Zaterdag 26 februari,  op naar het Velodrome in Amsterdam met Koene Rem en Rene Derckx.

Waarom? Eén van de deelneemsters beschrijft het prima in haar Blog en daar konden wij, Everlonaren, ons wel in vinden:

 

De midlifecrisis in mijn sportleven zal een rol hebben gespeeld toen ik het evenement vanCycling Connects People op facebook voorbij zag komen en ik onmiddellijk “gaat” heb aangevinkt. Het leek me geweldig om een keer te ervaren: wielrennen op een wielerbaan!

 

meer lezen 1 Berichten

MTB Toertocht Liessel

Op valentijnsdag togen er een aantal everlonaren naar Liessel voor de plaatselijke toertocht. Ondanks de natte periode en de voorspelde regen waren deze everlonaren niet te stoppen. 

 

Hieronder een kort videoverslag van de toertocht gemaakt door onze huiscameraman Bob.

 

Zoals op de beelden te zien is er onder natte omstandigheden prima te fietsen in de omegving van Liessel. Heel wat anders dan de Heldense Bossen op dit moment. 

 

Wil je nog een filmpje zien van een rit naar Neerkant klik dan hier!

meer lezen 1 Berichten

Voorbereiding nieuw wegseizoen

 

Het wegseizoen 2016 staat weer voor de deur. Iedereen kijkt weer uit naar en lekkere wegrit onder een stralend zonnetje en heeft zijn doelen voor dit seizoen alweer gesteld. Maar....

 

Het is nog grijs en grauw, het regend regelmatig, er slicht strooizout en het is nog koud. Niet de meest uitdagende omstandigheden om op je fiets te stappen en je voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Treur niet! Er is nog voldoende te doen om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

 

Je kunt meer doen dan alleen maar fietsen om te zorgen dat je sterker wordt en harder kunt fietsen. Een heel belangrijk aspect is je CORE STABILITY. Je Core stability of rompstabiliteit geeft de kracht weer van de spieren in je romp. Hoe sterk zijn je spieren tussen je bovenbenen en je borst?  Een goede core stability zorgt voor een efficiëntere krachtoverbrenging op je pedalen.

 

Wil je aan je core stability werken dan vindt je op de website van The Cycling Academy nuttige informatie. Onderaan het artikel op de website vind je een link naar de website van sportzorg waar je meer voorbeelden (video's) van oefeningen kunt vinden om je core stability te verbeteren. 

 

Artikel Core stability van The Cycling Academy

 

meer lezen 0 Berichten

Kwistneetdettoapaedjeswoare 2016

Op zondag 10 januari werd in het kader van Rundje Koeberg alweer het wel bekende "Kwistneetdettoapaedjeswoare" verreden. Onder leiding van een aantal Everlo-rijders werd er in drie verschillenden groepen gereden. Een A en B groep die beiden een tocht van 40 km reden en een C groep die een tocht van 30 km maakt.

 

Het weer was goed, de ondergrond wat vettig, prima omstandigheden dus voor een ritje op de MTB. Dat bleek ook wel uit de opkomst. In grote getalen waren de MTB-rijders naar Kerkeböske gekomen.     

 

Hieronder een filmverslag van de 40 km route gemaakt door een van de begeleiders van TC Everlo. 

meer lezen

Prins Job I & Prinses Joy

Op zaterdag 2 januari zijn in een bomvolle Graasvraetertempel Leanzo  Job van Hoof en Joy Vercoulen uitgeroepen tot  Prins Job I & Prinses Joy van CV de Graasvraeters.

 

Zij zullen in 2016 met hun spreuk: "Ut dialect neet onger de kneen, vur zoëpe gin talent, mer vastelaovend viere wae hongerd prozent!"

 

Bij TC Everlo weten we dat hij voor fietsen in ieder geval wel talent heeft! Sinds afgelopen jaar is Job een vaste kracht voor de A-groep.

 

 Prins Job I & Prinses Joy proficiat met jullie uitverkiezing als "Hiersers over het Graasvraetersriek" namens alle leden van TC Everlo. 

 

Eine sjoeëne vastelaovend gewinst!!

meer lezen 0 Berichten

Nieuwe website TC Everlo

TC Everlo een vereniging die de laatste jaren volop in beweging is! Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. In de afgelopen jaren is de vereniging sterk gegroeid. Het ledenaantal is sterk gestegen en sinds 2015 hebben we ook onze eigen damesgroep bij TC Everlo. 

 

Jaarlijks worden er vele activiteiten georganiseerd zoals de clubkampioenschappen, fietsweken, feestavonden en lezingen. Ook facebookpagina's en whatsapp groepen hebben hun intrede gedaan. kort gezegd: TC Everlo groeit!

 

Bij een groeiende vereniging hoort ook een website die past bij de huidige tijd. De oude website voldeed niet meer aan de verwachtingen en technieken van deze tijd. Vandaar de overstap naar deze geheel vernieuwde website. Een website met een nieuw uiterlijk, nieuwe onderdelen en helemaal ingericht op de huidige technieken. 

 

In tegenstelling tot de oude website past deze website zich automatisch aan aan het medium waarop je de website bekijkt. Of dit nu een PC, laptop of tablet is of zelfs een smart TV. Ook heeft de website een ingebouwde mobiele versie. Als je de website op je smartphone wil bekijken past de website zich aan en is deze goed leesbaar. 

 

De toerkalender is niet meer opgenomen in de website. De toercommissie heeft besloten geen uitgebreide toerkalender meer te maken. Meestal wordt er enkele dagen voor de zondagsritten via de mail bekend gemaakt welke tocht verreden gaat worden. 

En veel van de georganiseerde toertochten door andere verenigingen of andere partijen zij te vinden in de NTFU kalender die in de rechterkolom van deze website te vinden is. 

 

GPS bestanden kunnen op dit moment niet meer zelf geupload worden naar de website. Er wordt nog bekeken hoe we dit gaan inrichten. 

 

Kijk rustig rond op de nieuwe website om te ontdekken wat de site allemaal te bieden heeft. De komende tijd zal de website nog verder doorontwikkeld worden. Heb je tips of suggesties stuur dan een mailtje naar webmaster@tceverlo.nl

 

1 Berichten

Vulkaaneifel rit van enkele B-rijders 

Dinsdag 18 en woensdag 19 augustus werd er een uitstapje naar Duitsland gemaakt, naar de Vulkaneifel (omgeving Daun/Gerolstein). Robert heeft al enkele jaren een vakantieadres en samen met Mark en Pierre werd er dinsdags een rondje gefietst van zo’n 80 km.

 

Op woensdag kwamen Johan K., Henk, Bob, Johan vd S., Thijs en Martijn na. Jammer dat de internet storing bij Ziggo enige communicatiestoornis veroorzaakte en er eigenlijk met 1 auto te veel werd gereden.

meer lezen 0 Berichten

Verslag Fietstocht RurEifel

Afgelopen zondag 28 juni had Bram een rondje in de RurEifel gepland en er waren in totaal 14 Everlo-rijders ( 1dappere rijdster in de persoon van Annie) die er voor “ingetekend” hadden. Bij het vertrek stonden er echter 13. Er werd een tijdje gewacht op nr. 14, maar onze “Cruijff” in de persoon van W.L. te P. kwam niet opdagen. Bleek later dat hij dit ook had doorgegeven! Zo werd het vertrek verlaat ingezet. Tel hierbij nog eens bij op dat er door Coy nog getankt moest worden en dat Thijs bij Aken de verkeerde afslag nam en je weet dat we een uur later dan gepland vertrokken.  

meer lezen 0 Berichten