Eerste A-Klassieker 2019

De eerste zondag van april! Voor de meeste A-rijders een dag om naar uit te kijken, Voor de andere een om tegenop te zien!! Maar op de eerste zondag van april wordt sinds enkele jaren de eerste A-klassieker verreden.

Op deze zondagmorgen stonden 12 man aan de start voor deze tocht. Miel had een mooie route van 131 km voorbereidt richting Afferden. Om 8.00 uur werd koers gezet richting het noorden van de Provincie.  

 

Het zonnetje scheen de wind was nog rustig dus de eerste kilometers verdwenen onder het voorwiel. Bij de Wellsche Hut hadden ze dan ook net het terras klaarstaan toen we arriveerden. Op het terras in de zon was het goed toeven. Zeker onder het genot van een lekkere cappuccino en een goed stuk vlaai met een dikke toef slagroom.

 

Maar de rust en het genieten was van korte duur. Na de pauze verliep de terugweg over geaccidenteerd terrein. Het tempo werd aardig opgevoerd. Uiteindelijk doemen de eerste heuveltjes op aan de horizon. En ook al stellen de heuveltjes in de Duitse grensstreek niets voor, als je net op kop hebt gereden met enne Jos H. kunnen ze toch zwaar aanvoelen. 

 

Op de heuveltjes werd goed doorgereden en de eerste verschillen werden zichtbaar. Het vroege seizoen en de langere afstand begon bij een enkeling toch parten te spelen. Maar zoals gebruikelijk bij de A laten we niemand achter en werd iedereen op sleeptouw genomen richting Panningen. 

 

Na Ton en Peter afgezet te hebben in Kessels doemde nog een laatste pukkeltje op. De Molenstraat in Kessel! Ik denk nog een laatste keer volle bak ook al zeggen de benen nee. Maar helaas schoten bij benen bij mijn voorganger vol en moest ik ook rustig naar boven :-)

 

Weer een lekkere eerst A-klassieker van ruim 130 km met een mooi gemiddelde van 33 km/uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rob (maandag, 08 april 2019 21:58)

    Voor alle nieuwsgierige er is ook nog een gele kaart uitgedeeld (ontvanger weet het). Hard fietsen en veilig fietsen moet hand in hand gaan. Miel heeft nog een rode kaart aan een Maasbreese fietser (hadden karretje aangehaakt) moeten uitdelen voor het verkeerd om ronde van een rotonde