A-groep alweer gestart met het wegseizoen

Officieel is het wegseizoen van TC Everlo voor 2019 nog niet afgetrapt. Toch stapten de mannen van de A-groep vandaag alweer voor de tweede keer op fiets voor een gezamenlijke wegrit. 

De verwachtingen waren hoog gespannen na de geweldige opkomst van 12 man vorige week. Maar vanwege de aanhoudende MTB toertochten en vastelaovesverplichtingen bleef de teller steken op 6 deze morgen. 

 

De route van vandaag: Rondje Meingweg rechtsom. Een route van 90 km. Een mooi begin voor februari. Onder een stralende zon en met weinig wind starten we om 9 uur. Het was nog wel wat fris maar een stuk minder als vorige week. 

Op een gemoedelijke tempo gingen we via Tegelen de grens over en kwamen we via een zachtglooiende route  op Duits grondgebied uiteindelijk op de Meinweg terecht. De Meinweg is rechtsom gelukkig een stuk minder inspannend als de reguliere versie!!

 

Hans onze routemaker van vandaag had de route netjes aangepast in verband met een afgesloten fietsbrug in Linne bij de stuw. In Roermond stuitte we echter ook nog op een overwachte omleiding. Hierdoor werden we gedwongen om een spectaculaire route door het centrum van Roermond te nemen. daarin was ook nog een trappen-passage opgenomen. 

Erwin K. nam deze passage op zijn "van der Poels".

 

Gelukkig mochten wij over de trappen omlaag. Anders hadden we nog een voorbeeld kunnen nemen aan de kunsten van Peter Sagan in onderstaand filmpje.

 

Al met al weer  een heerlijke rit zo vroen in het jaar!! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0