Een race langs...

Normaal gesproken toeren we de regio rond en af en toe zijn we samen wat verder van huis. Dat was de afgelopen periode wat minder aan de orde. Er zijn wat zieken in de groep, dus we blijven letterlijk dicht bij huis: we gingen op ziekenbezoek.

 

Gezellige avonden waarna de zieken nog enthousiaster aan hun herstel werken. Met de teamspirit zit het in de groep wel snor.

Trouwens ik had nooit vermoed dat een groep wielrenners op toerniveau aan teamsport doet. Nu ik enkele jaartjes meedraai met deze groep zie ik het elkaar helpen voor een betere gezamenlijke prestatie vanuit allerlei aspecten in elke tocht terug. Zo is het elkaar uit de wind houden de normaalste zaak van de wereld. Dit was wel bekend natuurlijk. We helpen elkaar gevraagd en ongevraagd. Onderweg zijn dat de talloze waarschuwingen op de weg en in het verkeer. 

 

Er is bijvoorbeeld ook een avondje geweest waarin we geleerd hebben hoe je routes maakt op internet , deze doorzet naar de rest van de groep zodat we samen weten hoe de koers van de dag verloopt. De wat meer geoutilleerde fietsers kunnen de rit op hun navigatiesysteem zetten, zodat we samen bijzonderheden onderweg  gemakkelijk verhelpen. 

 

Bij het lek rijden worden bandjes samen verwisseld. Reepjes worden gedeeld. Ook vergeten koffiegeld wordt gewoon samen opgelost. Samen uit samen thuis is een vanzelfsprekendheid. Vandaag waren er twee nieuwe fietsers in de groep, dat ging prima. Na de laatste kilometers komen we samen bij Pierke, het honk waar de hele club na hun inspanningen nog een bakkie doet waarna we allemaal naar het echte thuishonk terugvliegen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0