Wegkapitein flirt met schorsing voor 3 tochten!

Op zondag 3 juni stond de derde A-klassieker op het programma voor de A-groep. Met een compleet elftal om 08.00 uur op pad richting Achelse Kluis, want dat gaf de windrichting aan.

 

Al was er wel erg weinig wind, prima temperatuurtje en soms een flets zonnetje. Zo’n dag met weinig wind maak je niet vaak mee. Na de Velo Tour en Slingerberg dus de derde marathon-rit van het jaar. Via Heibloem, Nederweert, Maarheeze, Budel, Hamont-Achel richting de pauzeplaats in Soerendonk (na 80 kilometer).

Op zondag 3 juni stond de derde A-klassieker op het programma voor de A-groep. Met een compleet elftal om 08.00 uur op pad richting Achelse Kluis, want dat gaf de windrichting aan.

 

Al was er wel erg weinig wind, prima temperatuurtje en soms een flets zonnetje. Zo’n dag met weinig wind maak je niet vaak mee. Na de Velo Tour en Slingerberg dus de derde marathon-rit van het jaar. Via Heibloem, Nederweert, Maarheeze, Budel, Hamont-Achel richting de pauzeplaats in Soerendonk (na 80 kilometer).

In een straf tempo van iets boven de 33 zat de vaart er al lekker in. Geen bijzonderheden op de heenreis. Of toch? De wegkapitein negeerde met de volledige groep in zijn wiel een rood stoplicht. De eerste donkerrode prent was een feit, het zou niet de enige blijven.

 

Routemaker Bram loodste ons in Soerendonk naar het plaatselijke Partycentrum, waar de koffie en cola stond te wachten. We mochten zelfs kiezen uit elf verschillende vlaaien. Zou Bram het wel goed hebben afgesproken?

 

Bij het verorberen van de lekkere vlaai werd er een plaatselijk criterium verreden met motoren. Leuk om te zien, maar niet om te ruiken. En de muziek, die voor ons werd aangezet was ook al niet meer te horen. Iets na elf uur weer de fiets op voor de laatste 50 kilometer.

 

En al snel kreeg Jos een rode kaart (Reglement artikel 3.2: ‘Gij kijkt altijd uit als je een voorrangsweg oversteekt’). Door nog eens midden op de weg te draaien werd ook deze kaart donkerrood. Beide mannen worden bij de volgende overtreding voor drie A-klassiekers geschorst. Deze maatregel geldt alleen als er minimaal achttien renners aan de start staan.

 

Nu effe serieus. Via Leende naar Someren en de snelheid werd langzaam opgeschroefd. Zeker toen de Stelvio-kopman zich op kop zette. Verschillende renners kwamen langs hem postvatten, maar lieten zich even snel terugzakken. Die man is in orde!

 

Via Meijel naar de Kaumeshoek, waar deze keer nog de versnelling werd ingezet. Een ritje van meer dan 130 kilometer met een gemiddelde van 34,4. De eerste A-klassieker in 32.1 en de tweede (Slingerberg) in 33.3. Toch was het écht gezellig vandaag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0