Alternatieve Oranjetocht Everlo B

Gewoontegetrouw wordt op Koningsdag door een flink aantal Everlo-rijders deelgenomen aan de Oranjetocht in Horst. Dit jaar echter niet, omdat het parcours ietwat te veel  in noordelijke richting  liep en hierop aansluiten vanuit Panningen niet mogelijk was.

 

Dus was er gezorgd voor een alternatief: een tochtje naar het zuiden en terug van zo’n 105 km. Er was veel belangstelling, want om 8.30 uur stonden welgeteld 21 Everlo-rijders klaar.

 

Een mix van een enkele A-rijder, 2 C-rijders en de rest B-rijders. Het werd dus een B-rit met een gemiddeld tempo van uiteindelijk 30,5 gemiddeld, voor iedereen te doen deze morgen. Vanwege het aantal werd er in 2 groepen gereden.

 

Frank had een al eerder gebruikte route ietwat aangepast om zo tot deze afstand te komen en dat had hij goed in elkaar gezet. Mooie, niet al te drukke wegen en een enkele keer een fietspad maakten het tot een route die goed door te fietsen was. Alleen in Dieteren (nabij Susteren) lag het dorp behoorlijk overhoop; Pierre dacht even te kunnen veldrijden, maar strandde al snel met een mooie, beheerste val.

 

Bij het pontje in Berg aan de Maas kwamen de 2 groepen bij elkaar en van hieruit werd er gezamenlijk overgestoken naar de Belgische kant en vandaar ging het weer huiswaarts. Wel werd er eerst koffie en warm appelgebak in Stokkem genuttigd. 

 

De route leidde ons vervolgens over een mooi , breed fietspad langs de Smeermaas naar Maaseik. Bij Neeritter reden we Nederland weer binnen en met het beetje wind wat er was in de rug ging het in een vlot tempo naar het laatste deel: de traditionele Heibloemseweg. We hebben de 2de groep niet meer gezien, maar ik ga er van uit dat die ook allemaal goed gearriveerd zijn….. 

 

Om ruim 12.30 uur zat het rondje er op en konden we voldaan gaan proosten op Willem. Mooi ritje!

Reactie schrijven

Commentaren: 0