Rondje Hinsbeck C-groep

De eerste klimmetjes van het nieuwe seizoen!!

 

Zondag 8 april gingen zo’n 14 C rijders op weg voor een rondje Hinsbeck. Voor de meesten dus de eerste keer dit seizoen dat er wat geklommen moest worden. Een paar deelnemers lieten de heuveltjes voor wat ze waren, men had nog nauwelijks kilometers in de benen….

Vanwege het goede weer was het ook de eerste keer dat vrijwel iedereen in korte broek ging fietsen. Eerst nog wat weinig zon, maar vanaf een uur of 11 een prachtige zonnige lentedag met vrijwel geen wind, kortom perfect fietsweer!

 

In een rustig tempo voerde de route ons via Baarlo (waar we Jos en Theo S. nog oppikten die de aansluiting met de B-groep gemist hadden) en Hout-Blerick naar Venlo. Bij de brug werden we door een van de twee B-groepen ingehaald en Jos kon zo alsnog aansluiten, terwijl Theo bij de C-groep bleef.

 

Na het Joamerdal werd koers gezet richting beklimming Schaapsdijkweg en hierna pikten we de beklimming langs de A67 (Arenborgdelweg) ook mee, om vervolgens Duitsland in te fietsen. Via Herungen ging het naar de Blue Lagoon en daar namen we het bospad richting Hinsbeck, een pad dat hier en daar bezaaid lag met zand en takken vanwege de boswerkzaamheden. Ja, ook hier is men druk doende in het bos.

 

In Hinsbeck waagde ongeveer de helft van de groep zich aan het rondje met de korte, felle beklimming; eventjes op de tanden bijten…

 

Bij het verzamelen van iedereen werden we door collega’s van de B-groep er op attent gemaakt dat een van onze C-rijders een band stond te plakken bij het restaurant van de Krickenbeckersee. Niemand van ons die dit had opgemerkt.... Dus snel naar Jac toe en die was inmiddels zo als klaar met de reparatie.

 

Na deze ongelukkige stop ging het huiswaarts via Leuth (waar Annie even een staaltje veldrijden liet zien) en de grensovergang van de Bevrijdingsweg. Het weer was inmiddels alleen maar beter geworden en in de zon kon het tempo iets worden opgevoerd. Omdat het al flink druk was op de Onderste Weg langs de Maas (veel motoren) naar Kessel was het wel oppassen geblazen voor de vele tegenliggers.

 

Rond de klok van 12 uur waren we bij Pierke voor de welverdiende vlaai en koffie die in het zonnetje op het terras genuttigd kon worden. Lekker tochtje!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0