Eerste A-klassieker 2018: Velo Toertocht

 

Onze route verantwoordelijk had een mooie route in elkaar gedraaid. Op en neer naar de Siem in Meijel  en daartussen de Velo toertocht rijden.  Nee zonder gekheid er was overleg geweest en de Velo toer zou de A-klassieker worden.

Dus stonden er 13 (van de 14) kleppers om 8:00 aan de start bij Pierke. Bij een  fris weertje (4°C) en een dreigende lucht werd er koers gezet naar Meijel. Een snelle Scan & Go en hup weg waren.  Met een windje deels in de rug vlogen de kilometers onder de wielen door.

Bij Someren-eind doemde klepper 14 op, Curry worst Bob, die een pikstart had gemaakt, werd ingerekend waarna hij zijn karretje aanhaakte.  Dit werd ook nog door drie Velo leden gedaan.

Via Someren, Sterksel en Leenderheide doken we het Leenderbos is. Een smal fietspad met wat wildroosters, een strakke haakse bocht en wat afrem punten. Hans trok de boel op een lint en achterin was het stevig intervallen met gemiddelden van ruim boven de 40 om weer aan te sluiten. Na de aansluitende klinkerstrook was het LEK wat er werd geroepen. Lei had een kleine break nodig, geen lek maar zeg maar lekkende hartkleppen. Nadat alles weer onder controle was ging het vanuit de rand van Valkenswaard verder naar  pauzeplek Eersel bij 't Menneke. Een lekker bakkie en appeltaart en het ging verder met een heuse kasseienstrook, wat ook heel goed past met alle voorjaarsklassiekers op tv. Het Velo trio stond buiten al te wachten op ons vertrek om hun karretje weer aan te haken.

Via de bekende Brabantse klinkerwegen (niet te veel Bar in de banden!) werd het tempo door iedereen goed hoog gehouden totdat de eerste echte lek voorbij kwam.  Vakkundig en snel werd door de niet nader bekend te maken PvN van binnenband gewisseld waarna Erwin voor de 2de keer (en niet laatste keer) meende dat zijn laatste positie in de groep rechtsvoor 2de rij was...... Via Hoek, Borkel en Schaft kwam de beroemde Achelse Kluis al in zicht. De vermoeidheid begon hier en daar toe te slaan waarna Bob 'gelukkig'  LEK reed. 

Met de Heibloemseweg in aantocht werd het tempo al goed hoog gehouden en vanaf het begin langzaam aan opgevoerd. Met de wind van rechts werd de boel op de kant gezet waardoor het halverwege brak en met een select gezelschap na een dikke 135 km de eindsprint werd ingezet en de 2 winnaars de 53 nog even aantikten. De Strava suffer scores (een getal wat aangeeft op basis van de hartslag hoe zwaar het is geweest) waren serieus te noemen. Maar dat was ook van toepassing voor de 3 Velo-rijders ondanks hun zwaan kleef aan. Niet verwonderlijk bij een gemiddelde van ruim 32 zo vroeg in het seizoen.

 

Al met al een hele geslaagde 1e  A-klassieker van 2018, een hopelijk goede voorbode voor de rest van het seizoen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0