De Hel van Drenthe - 28 december 2017

Drenthe 200 Extreme MTB marathon 

 

Tja, leuke titel maar is dit ook leuk?

Het was April toen de inschrijving open ging en fietsvriendin Manon mij er op attent maakte en vroeg: zullen we samen gaan?

 

Het leek met wel een mooi toetje voor een seizoen wat toen min of meer nog moest starten.  Dus was de inschrijving snel een feit.

 

Voorafgaand aan de D-day stromen e-mails en Facebook posts van de organisatie binnen met maar 1 boodschap: De route ligt er slecht bij. Met andere woorden over hoe zwaar het gaat worden. Heroïsch is het woord wat veelvuldig terug komt.

En dan is het 28 december. Ik heb slecht geslapen en ben al een paar dagen wat koortsig maar besluit na veel twijfelen toch maar te gaan en dan zien we wel waar (of) het schip strand. Kan ik in elk geval samen met Manon starten.

De onzekerheid over mijn fitheid heeft er in elk geval voor gezorgd dat ik heel rustig gestart ben en dat is achteraf misschien maar goed ook.

 

Hoe de dag verder verlopen is daar heeft Bart De Schampheleire (fietsjournalist voor oa Grinta) een prachtig stuk over geschreven waarin ik zelf ook voorkom ('ik rij samen met nog een deelnemer die voor de crossfiets koos...').

 

https://www.grinta.be/nl/blog/reportage-drenthe-200-aardewerk

 

Hij kon het zo uit mijn hoofd getrokken hebben want zo heb ik de dag ook ervaren met als toevoeging dat ik volledig overmand werd door emoties toen ik over de finish kwam, ja de tranen liepen naar beneden. Opluchting, blijdschap en trots.

 

groetjes Rob

 

 

ps mocht je de winter editie te zwaar vinden er is ook een zomer editie door dezelfde omgeving: Bartje 200

Reactie schrijven

Commentaren: 0