Opening wegseizoen

Op zondag 25 maart konden de racefietsen weer van stal gehaald worden. De officiële openingsrit van het wegseizoen van TC Everlo stond op het programma. Een grote groep renners stond, als als koeien die voor het eerst de wei in mogen, klaar bij het Huis van de Gemeente. 

 

Om 9.00 uur vertrokken de verschillende groepen voor de eerste officiele club kilometers. Lees verder voor een korte indruk van de A-, C- en D-groep. 

A-groep

De opkomst  bij de A-groep was zo groot dat er gesplitst werd gestart. Uiteindelijk kwamen beide groepen weer bij elkaar uit. Drie rijders waren al afgehaakt vanwege diverse redenen. daardoor bestond de groep nog uit 16 man en was splitsen formeel niet meer nodig!!

 

Op een lekker gemoedelijk tempo werd de kernenomloop door de A-groep verreden. Het zonnetje scheen, de wind was minimaal en de temperatuur steeg langzaam naar acceptabele waarde. Wat wil je nog meer als fietser!  Onderweg kwamen we beide B-groepen nog tegen.

 

De laatste 10 a 15 kilometer werd het tempo toch wat opgevoerd. tja het blijft toch de A-groep. En de meeste van deze mannen hebben al de nodige kilometers gemaakt dit jaar.

Of had de tempoversnelling te maken met de vlaai dien stond te wachten? Tja als je het eerste binnen bent heb je nog de meeste keus!

 

C-groep

De C-groep vertrok met 12 man. Een mooi aantal om lekker te fietsen en bijtijds te kunnen doordraaien. Aangezien Leo ooit mee de oorspronkelijke route heeft uitgezet, hebben we die nu ook gefietst. Alleen in Grashoek een iets andere route moeten nemen vanwege wegwerkzaamheden aan de Helenaveenseweg.

 

De C-groep had wel wat uitbreiding! Enkele B-rijders sloten zich bij ons aan. Ze waren heel tevreden over de afstand en het tempo. We hebben de 73 km  in een rustig tempo van 27 kmh afgelegd, zodat we alle tijd hadden om bij te kletsen na het winterseizoen.

 

D-groep

De D-groep heeft 63 km gefietst met een groep van 10 personen. Ze hopen vaker met dit aantal weg te kunnen. Zeker met zo een lekker zonnetje. In eerste instantie dachten ze te vroeg bij Pierke te zijn. Daarom werd al een koffietje bij Kerkeboske gepakt. In 2de instantie hebben ze de route toch ingekort om te kunnen proosten met de andere clubleden bij Pierke.

In het Paasweekend fietst de D-groep de tocht bij de Velo. Om 8.30 uur verzamelen bij het Huis van de Gemeente, zodat om 9 uur aan de 70 km begonnen kan worden.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0