Tim Koch clubkampioen MTB 2017

Gisteren werd in bosgebied De Walsberg in Beesel het clubkampioenschap mountainbike verreden voor de vooral Noord-Limburgse wielerclubs. Tc Everlo was vertegenwoordigd met zeven renners.

 

Naast TC Everlo waren ook renners van TWC Noord-Limburg, MTB Baarlo, TWC Olympia en Wcl Bergklimmers aanwezig. Bijna dertig renners gingen om 14.00 uur van start voor een wedstrijd over drie kwartier.

 

Yannick Smedts en Finn Canton domineerde de koers, waarbij Baarlonaar Smedts uiteindelijk de koers won. Bij TC Everlo ging de titel naar Tim Koch. Lees verder voor het wedstrijdverloop.

Bij Tc Everlo nam Luuk Peeters als snel het heft in handen. En kwam goed uit de startblokken in een vierde positie. Vlak achter hem zaten Jos Bongers, Tim Koch, Roy Vlieks en Jeroen van de Goor. In de tweede van vier ronden kwam Jos Bongers sterk opzetten en kwam ook snel dichterbij. Uiteindelijk nam hij de eerste positie bij Tc Everlo over, want Luuk had zich een beetje verkeken op zijn snelle start.

Ook Tim Koch was honderd meter achter Jos meegeslopen en in de derde ronde passeerde ook hij Luuk. Het was echt bijzonder spannend omdat de drie dicht bij elkaar zaten.

 

Kon Jos de voorsprong houden? Kon Luuk zijn tweede adem nog vinden of zou Tim zijn wedstrijd goed hebben ingedeeld? Dat laatste bleek het geval te zijn. Tim Koch kwam als eerste over de streep en werd de nieuwe clubkampioen. Jos Bongers, die in de laatste ronde nog ten val kwam, werd tweede maar was wel tevreden. De verdere volgorde: 3. Luuk Peeters; 4. Jeroen van de Goor; 5. Roy Vlieks; 6. Bob Leela en 7. Leo Beurskens.

 

Gymdocent Tim  Koch maakte zijn favorietenrol waar. Tim: “Ik had me met een 46-er tijd op de Schaak eigenlijk zelf in deze rol gemanoevreerd. Maar daar was ik eigenlijk niet gelukkig mee. In de laatste ronde kon ik Jos toch nog voorbij snellen. Het parcours was best pittig, maar wel mooi. De beklimming van de Walsberg deden we zes maal in één rondje van bijna drie kilometer.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0