Mei-Klassieker B-groep

Afgelopen zondag 7 mei stond er voor de B-rijders de 2e klassieker op het programma: een rit van 130 km naar Beers in Noord-Brabant (bij Cuijk). Er werd om 8 uur vertrokken met 13 rijders en in Koningslust sloot nog een drietal aan, zodat we met 16 in totaal waren. Ja, ja, dat zijn er eigenlijk 2 teveel, maar 2 Dörpers wilden niet de hele tocht fietsen; zij keerden na zo’n 45 km, dus de rest werd netjes met 14 rijders afgewerkt.

De route was overgenomen van de A-groep, die deze tocht een tijdje geleden al gereden had. Het verbaasde ons dan ook dat een aantal keren het fietspad in de route was opgenomen. Niet dat het erg hinderlijk was, maar dit zijn we doorgaans niet gewend van onze A-collega’s.

 

Voor de rest was het een prima route, met veel rustige wegen buiten de bebouwde kom. De route leidde ons via Kronenberg, Meterik, Oostrum, Vierlingsbeek, Boxmeer, Rijkevoort naar de pauzeplaats in Beers. Robert had goede afspraken met de eigenaresse van het dorpscafé gemaakt en de tafel stond al klaar en de koffie was gezet. Er was helaas niet genoeg appelgebak voor iedereen, maar dat werd goedgemaakt door enkele tosti’s.

 

Na een 2e kopje koffie was het tijd om de terugtocht te beginnen. Met de wind in de rug werd het tempo wat opgevoerd. Sommigen wilden het gemiddelde flink omhoog brengen, maar zij werden vrij snel tot de orde geroepen door Robert. De afspraak voor de klassiekers is ook een tempo aan te houden dat voor iedereen goed te doen is (uiteindelijk kwamen we uit op een gemiddelde van ruim 30 km p/h).

 

De terugweg voerde ons door Mill, St. Anthonis, Oploo, Merselo, Heide, America, Kronenberg en tenslotte via de Lorbaan naar Beringe. Precies om 13.00 uur waren we terug in Panningen. Mooi op tijd om de voetbal ontwikkelingen te volgen die er ‘s  middags op het programma stonden.

 

Al met al weer een geslaagde en mooie tocht, goed weer (mag wel wat warmer worden…..) en enkel een tweetal keren “lek” in de vorm van een sanitaire stop. Voor herhaling vatbaar dus!

Reactie schrijven

Commentaren: 0