Eerste B-Klassieker: Kempenroute

Afgelopen zondag 2 april stonden 13 B-rijders aan de start voor de 1e B klassieker van dit seizoen. In navolging van de A-rijders gaat ook de B-groep dit maandelijks inplannen (1e zondag van de maand).

 

Johan J. had Pierre voorzien van een mooie route en die had op zijn beurt de route nog wat aangepast en uitgezocht waar we zo halverwege een kopje koffie konden nuttigen.

Een route voor de eerste keer rijden en meteen al tot klassieker verheffen is misschien ietwat voorbarig. Maar toch: het was uiteindelijk ook een geweldig mooie tocht!

We hadden ook wel een erg mooie dag uitgekozen. De weersomstandigheden waren prima met goede temperaturen en een zonnetje dat steeds lekkerder werd. De wind was aanvankelijk te verwaarlozen en toen we een beetje wind gewaar werden hadden we die ook nog mee!

 

Daarnaast moet ook zeker vermeld worden dat de wegen (zeker ook in het Belgische gedeelte) van een prima kwaliteit waren. Afspraak was om het vooral een toertocht te laten zijn en geen racetocht. Zo werd een tempo voor de pauze van rond de 29-30 km p/h aangehouden en na de pauze ging het rond de 32 km p/h. Geen van de deelnemers kwam dan ook echt in de problemen. Nou ja, 2 lekke banden voor Marc D. mogen wel even genoemd worden. Eerste lek meteen gevolgd door een tweede, wellicht omdat er nog een kiezeltje in de buitenband zat…..

 

De route liep via Schoor, Altweerderheide naar de grens met België. Verder ging het langs Bocholt met een brede boog om Bree heen en zo halverwege werd er rond 10.15 uur gepauzeerd in Meeuwen-Gruitrode (hoe Bels kan het klinken).

 

De koffie wordt hier nog geserveerd met een klein gebakje en een chocolaatje! Nadat we wat uitgerust hadden en uitgekeken waren op de bediening (hoe mooi kan rood zijn!) gingen we tegen 10.45 uur weer op pad. De route leidde ons via Tongerlo naar Kinrooi en toen waren we al vrij snel weer in Nederland. Neeritter, Hunsel en vervolgens over bekende wegen naar Roggel en als laatste de Neerseweg naar Helden.

 

Het was inmiddels 13.00 uur geworden en wat laat om nog naar Pierke te gaan. Maar ruimschoots op tijd om terug te kijken op een mooie tocht en vervolgens te gaan genieten van de Ronde van Vlaanderen!    

Reactie schrijven

Commentaren: 0