Laatste Grupetto Mercoledi

De Grupetto Mercoledi is de woensdagavond rit die verreden wordt in de winterperiode. De groep rijders bestaat uit voornamelijk A-rijders. Doel is om in de winter ook op de weg door te fietsen. Maardat betekend wel fietsen in het donker. Maar dat is op zich geen probleem. Menige tegenligger wordt verblind door de bundel licht die over de weg rijdt. We zijn dus goed zichtbaar en zien zelf ookwat er zich voor ons op de weg bevindt.

Verder is er voor de veiligheid een vaste route gekozen over een autoluw parcours. En door elke keer dezelfde route te rijden ken je de weg bijna uit je hoofd. Een prima en veilige manier om in de winter op de weg actief te blijven.
Gisteren werd de laatste Grupetto Mercoledi verreden. Nu de klok weer wordt verzet starten de reguliere woensdagavond ritten weer. Hieronder een kort videoverslag van de laatste Grupetto.