MH2D 2016

Op zaterdag 17 en zondag 18 september werd weer de MergelHeuveland 2 daagse (MH2D) gehouden. Op zaterdag was TC Everlo met verschillende rijders vertegenwoordigd. 4 B-rijders, Robert, Arend, Coy en Thijs, gingen gezamenlijk voor de 120 km.

 

Ter plekke werden o.m. Fred en Luuk (op de MTB) nog gezien en Stefan was ook op de route gesignaleerd (maar die gaat zo snel …..).

 

 

De start en aankomst was vanuit Libeek en het parcours was grotendeels in de Voerstreek uitgelegd.  Voor wie het wil nakijken: zuidwaarts via Eijsden, Dalhem, Barchon, Beyne-Heusay, naar Chaudfontaine, waar de eerste pauzeplaats was.  Vervolgens weer noordwaarts richting  Soumagne naar Blegny (pauze bij de mijn) en weer via Dalhem (Neufchateaux) terug naar de aankomst.

 

We hadden prima weer: zonnetje en vrijwel geen wind bij een temperatuur van ruim 20 graden. Lekker dus en dat maakte de toertocht ook tot een heel prettige beleving.  Geen lekke banden, geen ongelukken of verkeerde bewegwijzering. De organisatie had bij alle drukkere verkeerspunten mensen geplaatst, prima dus. Enige punt van kritiek op deze route lag in het feit dat we, zeker in het eerste gedeelte, veelvuldig door de bebouwde kom werden gestuurd. En de wegen natuurlijk:  op zijn “Bels” zullen we maar zeggen: constant opletten dus!

 

We vertrokken rond 9.30 uur en waren uiteindelijk om 15.30 weer in Libeek. In totaal hebben we zo’n 1800 hoogtemeters verwerkt en dat maakte de tocht toch ook tot bepaald niet de eenvoudigste!

Het waren wel mooie beklimmingen, met enkele echte kuitenbijters. Ja, op een beklimming van ruim 20% moesten we zelfs van de fiets en was het lopen geblazen (Arend niet hoor….).

 

Maar alles bij elkaar was het wel te doen, zeker ook omdat we er een echte toertocht van maakten en ons niet gek lieten maken door de vele “racers” die schijnbaar vroeg thuis moesten zijn……

 

 

Voor wie eens goed georganiseerde toertocht met flink wat hoogtemeters wil  rijden: MH2D, een aanrader!

Reactie schrijven

Commentaren: 0