Rondje Duitsland

Onder ideale weersomstandigheden hebben we afgelopen zondag 11 september een rit van en kleine 90 kilometer gemaakt naar Duitsland. Zeg maar een rondje Hinsbeck, want daar kwam het een beetje op neer.

 

We waren eigenlijk met wat veel rijders, omdat enkele C rijders zich graag bij ons wilden aansluiten. Zij waren maar met een drietal. Na kort overleg werd besloten toch met zijn allen te gaan, ook al omdat een paar rijders aangaven eerder te willen omkeren vanwege huiselijke verplichtingen. Prima besluit, want we hebben zonder al te veel problemen de rit kunnen uitrijden.

Als er al enige problemen waren, dan waren die op het gebied van tijdig de route aangeven! Met toch wel de nodige Garmins, Mio’s en andere navigatie apparatuur binnen de groep zou dit eigenlijk niet moeten. Het tijdig aangeven hoe te fietsen is echter nog steeds niet altijd een vanzelfsprekendheid……

 

De route zelf was overigens dik in orde. Allereerst werden in Venlo enkele klimmetjes gepakt, alvorens de lange klim door Herongen op te pakken. Vervolgens werd via de Blue Lagune naar Hinsbeck gefietst. We fietsten eerst om Hinsbeck heen (naar de molen en dan links aan houden) en teslotte het bekende korte, felle klimmetje vanaf de kerk! Robert had ondertussen met Louis en Johan S. de route iets afgekort en zij stonden ons op de hellingen op te wachten. Zo hebben we na afloop nog een paar mooie foto’s gestuurd gekregen.

 

Op de terugweg nog  een lekke band voor Ton en een toch wel hachelijk moment omdat de route weer wat laat werd aangegeven. We konden rond kwart over 12 aan de welverdiende koffie bij Pierke!

 

De A-groep zat ondertussen ook al aan de koffie bij Pierke. Zij waren wel toe aan een bakje Koffie. Die morgen hadden zij een de welbekende maandelijkse A-klassieker. Een rit van ongeveer 140 km met koffiestop.

 

Alleen die koffiestop viel in het water. De geplande pauzeplaats bleek wegens een verbouwing gesloten. En vanwege het vroege tijdstip waren er nog niet veel andere terrassen open op de zondagmorgen. Dan maar in een ruk door naar Pierke.

 

Net voor kwart over twaalf (8.00 uur gestart) werden de 140 kilometer afgerond. Weer een succesvolle A-klassieker.

Reactie schrijven

Commentaren: 0