Grenslandklassieker 2016

Zondag 5 juni j.l. stonden 13 TC Everlo-rijders, merendeel B niveau, klaar voor de 150 km route van de Grenslandklassieker. De weersomstandigheden waren goed: aanvankelijk nog wat mistig en klam, maar weinig wind en vanaf 11.00 uur een aangenaam zonnetje. Dus niets stond een mooie fietstocht in de weg!

 

Na de eerste aanloop bedachten Coy, Johan en Renee zich en ging verder op de 100 km route. Met zijn tienen dus door richting België, Eupen beter gezegd. De Franstalige borden veranderen dan stilaan in Duitstalige ondertitels. Wat een verschil overigens met Nederland: weinig verkeer, mooie wegen (op een enkel *¥$#****!! rotpaadje na). Precies na 75 km waren we rond 11.30 uur bij de 1e pauzeplaats, de stuwdam in Eupen...

Robert was ondertussen zichzelf al meerdere malen tegengekomen en besloot na de pauze tot in Nederland mee terug te fietsen en vervolgens zelf de route wat in te korten. Hij kent de weg, geen probleem voor een werkkind van deze streek. Dus dat waren er nog negen....

 

De 2e pauzeplaats in Sweiberg was er vnl. voor het nuttigen van een lekker stuk vlaai en dan weer verder, terug naar Neerbeek. Thijs zat wat moeilijk met opkomende krampen, maar werd keurig door Arend (super km. vreter) uit de wind gehouden. In volle vaart werden de laatste kilometers genomen. Vooral het stuk door Spaubeek vloog voorbij....

 

Tegen 15.30 uur waren we weer terug en kon de tocht worden geëvalueerd: 150 km., met zo’n 1800 hoogtemeters in ca. 5 uur en 45 min ( al naar gelang welke Strava je er op naleest...). Zeker zo belangrijk: een groep met goede afspraken en samenwerking maakte deze tocht zeer de moeite waard!

 

Met dank aan de rest van de groep: Fred, Lisa, Paul S., Paul v. N., Mark, Jeroen en Rob.

Reactie schrijven

Commentaren: 0