11 Heuvelentocht

Het is vrijdagmorgen 27 mei 2016. De hond is uitgelaten. De Garmin is opgeladen. De route gedownload.

 

4 TC Everlo-rijders, Coy, Bram, Henk en Jan verzamelen zich bij de kerk in Kessel en er wordt vertrokken naar Klimmen, het startpunt van de 11 heuvelstocht. De tocht is bedoeld als verkenning en voorbereiding op de tocht die de C-rijders op zondag 12 juni willen gaan rijden.

 

De route wordt voor de zoveelste maal nogmaals kritisch bekeken aan de hand van allerlei kaartmateriaal en overige informatie. Om 11 uur valt het startschot en er wordt rustig aan koers gezet naar de Fromberg(1), hierna volgt al spoedig de klim naar Elkenrade (2).

 

De eerste punten voor de bolletjes sokken (ja bolletjes sokken en geen bolletjestrui) zijn verdeeld...

Er wordt koers gezet naar Wijlre en iedereen gaat zich gereedmaken voor de beklimming van de Dodeman (3) (Dodeman is de achterzijde van de Keutenberg). De verschillen in klimcapaciteiten worden duidelijk, maar boven wordt keurig gewacht op de laatste renner. Zo wordt ook de Gulpenerberg (4) bedwongen, boven is een korte fotostop bij het monument van Jean Nelissen.

 

Vervolgens volgt vanuit Mechelen de langste beklimming van de dag, de Schweiberg (5). Ondertussen was de Garmin het spoor bijster geraakt, maar we wisten toch de route in België te vinden. Vanuit Teuven werd de klim naar het Bovenste Bos (6) voltooid. Nadat we weer op Nederlands grondgebied waren, werd koers gezet naar Epen voor de lunch.

 

Tijdens de lunch konden we genieten van de Boels Hills Classic voor dames. De dames kwamen zelfs 2 keer voorbij.

 

Na de lunch wachtte de Camerig en de klim door het Vijlenerbos (7), ook zagen we diverse rensters die waren afgestapt in de eerder genoemde koers. De volgende heuvel die op onze route kwam was de altijd vervelende Kruisberg (8). De Kruisberg wordt vervolgens direct gevolgd door de Eijserbosweg (9).

 

Sommige renners dachten dat we er al bijna waren, maar dan duikt plotsklaps de pittige Vrakelberg(10) op met een maximum stijgingspercentage van 11%. Als toetje hebben we nog de Koulenberg (11) bedwongen. 

 

Weer aangekomen in Klimmen stond de teller op 65 km. Samengevat: Een prachtige relatief korte tocht met het nodige klimwerk dat voor iedereen te doen is!!

 

Wil je de tocht zelf rijden ? Ga 12 juni met de C-rijders mee !!

Reactie schrijven

Commentaren: 0