Tweede A-klassierker 2016: Slingerberg

Op zondag 1 mei stond de tweede A-klassieker van 2016 op het programma.10 everlo A-mannen stonden bij Pierke klaar na het succes van de eerste A-klassieker: rondje Opoeteren!!

 

Vandaag stond het wel bekende rondje Slingerberg op het programma. Een mooie route van ruim 140 km met een kleine 600 hoogtemeters. Zoals de naam an doet vermoeden naar de Slingerberg in Geulle en terug. Maar op weg naar de Slingerberg bleek dat men de Slingerberg in de voorgaande edities nog nooit was opgereden. Er werdt altijd de slingerberg afgedaald en de Snijdersberg opgereden. Voor deze editie had routemaker Hans gezorgd dat de slingerberg opgereden werd in plaats van afgedaald. 

 

Klein maar toch vervelend detail was dat de wind uit het noorden kwam!!!! Zeker als je in bijna een rechte lijn naar het zuiden start en dus ook in een rechte lijn naar het noorden terug moet. Volle bak windin dus op de terugweg. En dat was voor sommige net iets te veel van het goed.

 

Hieronder een videoverslag van de rit. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0