Respect voor je clubgenoot

Soms heb je van die dagen dan heb je bewondering voor iemand, die iets doet wat bewonderenswaardig is. Vandaag had ik dat met Ton Smedts(55). Waar ik zelf morgen de 5.000 kilometer grens bereik, vertrok Ton met 1500 wegkilometers in de benen richting Calpe. Hij heeft het vaak moeilijk bergop, maar zal nooit zeuren of klagen. Dat laat hij aan anderen over. Vandaag werden we weer verrast met een klim van 5,5 km met steile gedeelten tot 15 %. Dat was nog niet het ergste, maar de weg had meer gaten dan asfalt. Ik besloot bij Ton te blijven op het eerste gedeelte. Ton: "Fiets rustig verder, Ger. Ik ga het gevecht met mezelf aan. Ik kom ook boven."

Boven plofte hij in een zetel van een restaurantje en bestelde maar gelijk twee cola's. Daarna was het nog 36 kilometer naar Calpe. Ton zette zich achterin het groepje. We probeerden een tempo te kiezen wat iedereen aan kon. Echter bergop is dat niet gemakkelijk. Ton gooit zijn elastiek dan weer uit en komt op eigen tempo terug. En dat doet hij meerdere malen op zo'n dag. Nogmaals nooit zeuren, altijd positief. Daarom besluit ik vandaag ook met heel veel respect van ploegmaat en clubgenoot Ton Smedts! Chapeau, Ton.

 

Veel jongeren kunnen een voorbeeld aan jou nemen. En mocht hij een goed moment voelen, dan komt ie gewoon op kop. Hij wil dan ook zijn werk doen zoals iedereen. De vijfde dag was een pittige met 2800 hoogtemeters en 143 kilometer. De inmiddels gekleurde beentjes worden wel al een beetje moe, maar morgen weer een gezellig en rustig koffieritje, slechts 95 kilometer. We blijven genieten........

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Ria Smedts (donderdag, 14 april 2016 23:13)

  Haha. Mijn kanjer!
  Geniet er nog even van daar in het zonnetje.
  En sterkte op jullie laatste fietsdag.
  Groetjes, Ria