Geen mio, geen Teasy, maar een Garmin

Zaterdag vertrokken vijf TcEverlo renners richting Calpe om daar samen met gastrenner Lou Holtman de conditie bij te schaven in het Spaanse zonnetje. De vijf A-renners zijn: Hans Smets, Stefan Peeters, Ton Smedts, Peter Sonnemans en Ger Hermans.

 

Calpe staat bekend voor zijn droog klimaat. Veel bekende veldrijders trainen hier in de wintermaanden bij een temperatuur van 15-20 graden. Deze week loopt het kwik op tot 23 graden, met wel een redelijk fors windje... 

 

 

 

Toen we rond het middaguur arriveerde hebben wij bij de Belgische ex-prof Jürgen van Goolen de Specialized fietsen opgehaald. Hij runt hier een eigen bedrijf onder de naam Vuelta Turistica. 

 

Na de lunch werd gestart voor de verkenningsrit, een etappe van 73 km met daarin de Alto de Puig Llorenca, de steile beklimming van 3 kilometer naar een hoogte van 430 meter. De col heeft een Limburgs tintje gekregen omdat Maastrichtenaar Tom Dumoulin hier 223 dagen geleden een etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam schreef. Ik zou hem zelf willen omschrijven als vijf Keutenbergen achter elkaar.

 

Deze eerste rit verliep niet helemaal vlekkeloos, want Ton en Stefan reden na 20 kilometer vooruit en hebben we die middag niet meer gezien. De weg kwijt zeiden ze later..... Soms worden de jongens van de mannen gescheiden. Maar eigenlijk werden de Mio's en de Teasy's van de Garmin's gescheiden. Ton en Stefan hadden dus een probleem met de navigatie. Onder het eten werden de afspraken over het gedrag als groep nog maar eens aangehaald, zodat we de komende dagen niet opnieuw voor verrassingen komen te staan.

 

 

De tweede dag zaten we om half tien weer op de fiets voor een rit van 122 kilometer. Na 24 kilometer een klim van ongeveer 15 kilometer tot een hoogte van 750 meter. Mooi en gelijkmatig klimwerk.

Kort voor onze dagelijkse pauzeplaats ( na 60 km) in het mooie Vall d' Ebo vond Hans het nodig om op de dag van Parijs-Roubaix ook onze fietsen van het type Roubaix aan een test te onderwerpen aan een stuk asfalt, dat vanaf vandaag 'Secteur Smets' wordt genoemd. Poehpoeh, zou Erwin zeggen. Geen échte kasseien, maar heel veel gaten in het wegdek.

 

Na een smakelijke boccadillo atun kregen we kortere beklimmingen voorgeschoteld in een mooi landschap rond Pego. Voor sommige ging het kaarsje langzaam uit, maar met een mooie afdaling naar de kust stonden vandaag weer 2200 hoogtemeters op de Garmin toen we arriveerden in Calpe bij Hotel Diamante Beach.

 

Na de rit zagen we ook nog een verrassende winnaar in Parijs-Roubaix na een spetterende finale. Ik zou zeggen tot dinsdagavond met een verhaal over de derde en vierde dag. Ciao !


Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Loriann Montague (dinsdag, 07 februari 2017 18:27)


  Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

 • #2

  Kisha Schwein (dinsdag, 07 februari 2017 21:57)


  Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 • #3

  Nisha Letts (dinsdag, 07 februari 2017 23:27)


  I'm not sure why but this website is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.

 • #4

  Erminia Correia (woensdag, 08 februari 2017 09:27)


  Thanks to my father who stated to me about this weblog, this web site is in fact awesome.

 • #5

  Cristen Vandermark (woensdag, 08 februari 2017)


  A motivating discussion is definitely worth comment. There's no doubt that that you should publish more about this issue, it may not be a taboo subject but generally people don't speak about such issues. To the next! Cheers!!