Beste maar niet de slimste!

Afgelopen zaterdag 9-4 was het zover “dood of de gladiolen”. De ‘Ronde van Kessel stond op het programma. Om 17.15 begonnen we aan het inrijden van de ronde met de nodige tactiek besprekingen. Na nog een klein zenuw plasje voor sommigen voegden we ons om 18.00 richting start.

 

De start bestond uit 1 geformeerde ronde zodat alle groepen (20 teams) de tijd hadden om zich te settelen. Na de eerste doorkomst werd het start signaal gegeven. We zaten goed van voren met nog 3 teams voor ons.  Al gauw raapte we het eerste team op als snel gevolgd het 2de team.

 

In het begin moesten we wel even aan elkaar wennen. Want het bleek dat niet iedereen dezelfde snelheid had. Maar na een tijdje begon het als een machine te lopen en het eerste Team (Maasbree) kwam in zicht. Het was niet halen we ze wel in, nee het was een kwestie van tijd. Onze achterstand werd steeds kleiner en al snel haalde we ze in.

Mooi, we lagen op numero uno. Team Everlo had het gas pedaal gevonden en al snel begonnen we achterblijvers op 1 ronde te zetten. Ja ook Luuk en Rene Peeters, Jeroen Horsten, Johan van der Sterren en onze power woman Lisa “Vos” konden de dominantie van onze groep niet aan.

 

De wedstrijd vorderde en liep al langzaam naar het einde, onze machine begon langzaam olie te lekken en niet iedereen zat er nog even fris bij. Team Maasbree zat nog steeds in onze wielen en konden op deze manier goed uitgerust naar de laatste ronden gaan.

 

Zo zij het, en gebeurde het! Op de Baarloseweg kwamen ze langzaam voorbij. Ook hier was bij sommige het beste ervan af. In mijn hoofd schreeuwde een duivelse stem “dit gaat niet gebeuren”!!! Ik ben toen nog in hun wiel gesprongen maar ik bedacht dat dit geen zin had we moesten met het hele team finishen.

 

Wel zag ik dat hun team niet meer compleet was en ik dacht bij mezelf dat ze zo geen eerste konden worden want ik had toch ergens gelezen dat het compleets team moet finishen. We hebben nog geprobeerd om het gat dicht te rijden maar bij 50% van ons ging het kruis erover.

 

Een mooie 2de plaats maar toch jammer!! Het was wel een mooie koers.

 

Achteraf kun je wel zeggen dat we slimmer hadden moeten koersen maar volgens het regelement mocht je niet stayeren achter een andere ploeg. Hadden we op voor hand geweten dat het wel mocht (volgens regelement niet) dan hadden we idd anders gekoerst en dan hadden we team Maasbree ook wat werk laten doen.

 

Ja en je kunt wel zeggen het was een ‘Fun” klasse maar deze woorden hebben op de 2de plaats een andere betekenis dan op plaats 10/20 daar is het idd een “fun” klasse. Persoonlijk ben ik hier te fanatiek voor.

 

Vind als je regels maakt dan moet je deze ook naleven vooral voor de podium plaatsen.

Wil graag mijn Team maatjes bedanken vooral Paul Theo en Leo die met het mes tussen de tanden de laatste ronden moesten bijbenen om de gang er toch nog in te houden. Ook de kleppers Roy en Ruud samen hebben we met 6 man een super prestatie neergezet. Volgend jaar revanche.

 

Ook dank voor de TC Everlo supporters die op het einde van de koers toch al wat weg kregen van Belgen tijdens een veldrit “Bier en (net geen frieten)”.

 

Hoop dat voor deze, dit een inspiratie mag zijn om volgend jaar met meerder teams van start te gaan.

Heb al een hoop toezeggingen. Al met al een zeer geslaagd evenement. 20 Teams met 120 man.

 

Paul Theo Leo Ruud en Roy thanks voor de support.

 

Namens het Team

Maurice M.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ruud (zondag, 10 april 2016 20:58)

    Leuk evenement, of je nu in a, b of c groep fietst echt een aanrader! Iedereen bedankt voor het meefietsen en supporteren!