Stormachtig Pasen!!

Zaterdag

Met 3 vrije dagen in het verschiet een mooie gelegenheid om weer eens wat km’s te gaan maken… ...echter: dan moet het weer wel meewerken ! De voorspellingen waren niet heel best: voor de zaterdag weliswaar lente-temperaturen en droog maar wel veel wind. De zondag en maandag beloofde behalve veel wind ook veel buien en mogelijk hagel !

 

Op zaterdag zou dus de beste dag worden en er waren via de mail  diverse routes gemaild. Duidelijk is in elk geval dat er vele wegen naar Reutje leiden (en terug)…Enkele a-rijders en vele b’s waren om 13.30 uur bij de Rabo. 10 Renners kozen voor de ruim 90 km met wat hoogtemeters via de Meinweg. De andere groep ging ook voor een kleine  90 km richting Reutje en terug  via Roermond om hun rondje  rond te fietsen.

 

Een straf windje tegen zorgden er voor dat er flink gewerkt moest worden. Op de Meinweg de eerste hoogtemeters voor de b-groep dit jaar. Er werd flink doorgetrokken, enkele natuurlijk aan het elastiek, maar het verschil was minimaal  en helaas ook iemand die wel heel ver achter bleef…waarschijnlijk staat er nu een natuurfilm (zie onderaan dit verslag) op onze site waar geen everlo-renner op is te zien! 

 

Samen Uit, Samen Thuis, dus er werd bovenop gewacht: er was sprake van een hongerklop. Nadat betreffende renner er van werd weerhouden een curryworst (we zaten per slot van rekening toch in Duitsland) te gaan eten werden er wat reepjes gedeeld en het tempo aangepast! Verder een VIP-plek in de groep en de tocht werd keurig als groep voltooid. Een mooii rondje van ruim 90 km met uiteindelijk nog een prima gemmiddelde!

 

Paasmaandag

De zondag was in elk geval s'morgens zoals was voorspelt: Geen mooi fietsweer ! En tegenwoordig is strava voor de meeste hun alibi…en daar was het behoorlijk rustig op !

 

Op maandag de toertocht bij onze buren in Meijel.  De harde wind was vervangen door een stormachtige…Na wat appjes en overleg bij Pierke werd om 8.45 bij Pierke door de 7 die-hards besloten om toch maar niet naar Meijel te gaan. De route die met wind tegen op de terugweg zou zijn leek ons geen goed plan. Er werd gekozen voor een rondje Pol.

Helaas na 2 km een renner die het toch te gek vond en zijn eigen rondje zou doen. Met 6 renners werd er tegen de wind in gebeukt. Er moest enkele keren gecorrigeerd worden want zelfs “achter in groepje” is het niet voor iedereen weggelegd om met 29 tegen de wind in te gaan.

 

Langs het water werd een treintje gevormd en gelukkig heeft de een wat minder moeite met de wind dan de ander zodat er toch met 6 man Pol werd bereikt. Vanaf het keerpunt nog hoofdzakelijk wind in de rug met af en toe nog een stukje flinke zijwind.  Overigens bleef het wel uitkijken voor plotselinge windstoten maar uiteindelijk werd ook dit ritje keurig voltooid als groepje!

 

 

Pasen was stormachtig, laat het voorjaar nu maar echt beginnen !!!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bob (maandag, 28 maart 2016 20:08)

    Mooi verslag.