Klimgeiten!!

Het is nog maar begin maart. De voorjaarsvergadering heeft nog niets eens plaatsgevonden...

 

... maar toch staat bij zowel de B als de A-groep van TC Everlo een rondje Duistalnd gepland. Dat betekend klimwerk. Oke het zijn maar bultjes, maar toch een aantal van die bultjes achter mekaar kunnen toch best pittig zijn.

 

Tja en we zullen ook wel moeten met zijn allen. Begin april vertrekt een groepje Everlonaren alweer naar Calpe voor het echte klimwerk. Dan wil je toch wel al wat hoogtemeters in de benen hebben. En ook in Juni staat er een fietsweek gepland in de Italiaanse Dolomieten. Ook hier houdt menige everlonaar in zijn trainingsprogramma al rekening mee. Vooruit met de (klim)geit dus maar en de grens over op naar de duitse pukkels!!   

Maar liefst 12 A-rijders stonden in het zonnetje bij Pierke klaar om het rondje Duitsland te fietsen. Iedereen had er zin in. Een rondje Duitsland is toch altijd net iets anders als een vlakke rit en daarom iets uitdagender. 

 

Bij vertrek stond er een redelijk windje. Niet al te gek van start dus want we hebben nog wat voor de boeg. Richting het Jaomerdal doemt het eerste hoogteverschil op, de Onderste Molenweg. NIet echt noemenswaardig maar de beentjes kunnen vast opwarmen. Na een drietal klimmetjes in Venlo waaronder de Schaapsdijkweg paseren we de grens. Op naar Herongen voor het eerste wat serieuzere werk. 

 

Op de Bergstrasse werden de rangen en standen al snel duidelijk. Een enkeling dacht toch al wat verder te zijn dan in werkelijkheid was. Gevolg een snelle start gevolgd door een snelle terugval in het peloton.  

Via een mooie route werden de verschillende klimmetjes aan elkaar geregen. Er waren wat verschillen bergop maar de groep bleef vrij aardig bij elkaar. 

 

Met de Süchtelner Höhen werd het laatste Duitse pukkeltje overwonnen. Waarschijnlijk was het ook wel genoeg voor vandaag. Maar er reste ons nog een redelijk vlakke route terug naar Panningen. Met de wind in de rug moest er toch nog wat aan het gemiddelde gedaan worden. In rap tempo vlogen we de grens weer over. Langs de oevers van de maas werd door onze tempobeul M. M. te H. het tempo hoog gehouden. Hoogstpersoonlijk zorgde hij ervoor dat we een peloton van TC Reuver binnenhengelde alsof het niks was.

 

Omdat we toch wel wat caloriën verbrand hadden vond Ton het nodig dat iedereen zijn reserves weer aanvulde. Onder het genot van een bakkie koffie werd er een stukje vlaai naar binnen gewerkt in huize Smedts in Kessel. Ton nogmaals unne dikke proficiat en bedankt voor de vlaai!!

 

Vanuit Kessel werden de laatste kilometers volbracht. Sommige bleven net onder de 100 km en andere pakte nog even een extra straat links of rechts om net die psychologische grens van 100 kilometer mee te pakken.  

 

Moraal van het verhaal: Het was weer een geslaagde en gezellige rit met de mannen van TC Everlo.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Adrianne Kierstead (zaterdag, 04 februari 2017 17:28)


  This design is spectacular! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 • #2

  Brianna Gibby (zondag, 05 februari 2017 00:32)


  My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on numerous websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!

 • #3

  Lavenia Aguinaga (dinsdag, 07 februari 2017 02:45)


  you're really a just right webmaster. The site loading velocity is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you've done a wonderful activity on this topic!

 • #4

  Latina Trusty (dinsdag, 07 februari 2017 02:56)


  You are so interesting! I do not think I have read through a single thing like that before. So good to discover somebody with some unique thoughts on this issue. Really.. thanks for starting this up. This website is one thing that is required on the internet, someone with a little originality!

 • #5

  Daniele Sinner (dinsdag, 07 februari 2017 10:28)


  Quality articles or reviews is the crucial to attract the users to go to see the web page, that's what this web site is providing.

 • #6

  Jada Alejo (donderdag, 09 februari 2017 08:34)


  I was suggested this website by means of my cousin. I'm no longer sure whether this put up is written by him as no one else recognize such unique about my trouble. You are wonderful! Thank you!

 • #7

  Odelia Wygant (donderdag, 09 februari 2017 13:50)


  Can you tell us more about this? I'd care to find out more details.