Clinic baanwielrenner

Zaterdag 26 februari,  op naar het Velodrome in Amsterdam met Koene Rem en Rene Derckx.

Waarom? Eén van de deelneemsters beschrijft het prima in haar Blog en daar konden wij, Everlonaren, ons wel in vinden:

 

De midlifecrisis in mijn sportleven zal een rol hebben gespeeld toen ik het evenement vanCycling Connects People op facebook voorbij zag komen en ik onmiddellijk “gaat” heb aangevinkt. Het leek me geweldig om een keer te ervaren: wielrennen op een wielerbaan!

 

Toch stond ik daar die zaterdagmiddag in het Velodrome in Amsterdam met gemengde gevoelens mijn baanfiets uit te zoeken. Hoe zou het zijn om te rijden op een fiets met slechts één vast verzet, die blijft doortrappen als je je benen stil wilt houden en bovenal geen remmen heeft? En wat me ook wel wat zorgen baarde: ik ging dit samen doen met een kleine twintig anderen, die vrijwel allemaal ook nog nooit op een baanfiets gereden hadden en zich op dezelfde paar honderd meter gingen voortbewegen.

 

En dan die baan! Ik had op foto’s en filmbeelden al wel eens gezien hoe steil die bochten waren, maar toen ik er vanaf de onderkant tegenaan stond te kijken had ik toch ernstige bedenkingen of deze clinic baanwielrennen voor een Stef Stuntpiloot als ik wel zo’n goed idee was. Bij de fietsuitleen hingen diverse instructies en de bemoedigende woorden “vlieg je onherroepelijk over je stuur heen”, “op de baan vlieg je dan over de kop” en “de kans op vallen is groot door wegglijden of dat je met je pedaal de baan raakt” droegen op zijn zachtst gezegd niet echt bij aan mijn zelfvertrouwen.

 

En toch kwam het allemaal goed en was het uiteindelijk genieten en kicken om hard en hoog door die verdomd steile bochten te denderen.

 

Wil je nog meer meer lezen over de ervaringen van deelnemers lees dan ook een andere blog door hier te klikken

 

Groet Rob

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bart (vrijdag, 04 maart 2016 21:30)

    Was écht tof om te doen he! Ik was blij toen we eindelijk het gas erop mochten zetten. :)