Voorbereiding nieuw wegseizoen

 

Het wegseizoen 2016 staat weer voor de deur. Iedereen kijkt weer uit naar en lekkere wegrit onder een stralend zonnetje en heeft zijn doelen voor dit seizoen alweer gesteld. Maar....

 

Het is nog grijs en grauw, het regend regelmatig, er slicht strooizout en het is nog koud. Niet de meest uitdagende omstandigheden om op je fiets te stappen en je voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Treur niet! Er is nog voldoende te doen om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

 

Je kunt meer doen dan alleen maar fietsen om te zorgen dat je sterker wordt en harder kunt fietsen. Een heel belangrijk aspect is je CORE STABILITY. Je Core stability of rompstabiliteit geeft de kracht weer van de spieren in je romp. Hoe sterk zijn je spieren tussen je bovenbenen en je borst?  Een goede core stability zorgt voor een efficiëntere krachtoverbrenging op je pedalen.

 

Wil je aan je core stability werken dan vindt je op de website van The Cycling Academy nuttige informatie. Onderaan het artikel op de website vind je een link naar de website van sportzorg waar je meer voorbeelden (video's) van oefeningen kunt vinden om je core stability te verbeteren. 

 

Artikel Core stability van The Cycling Academy

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0