Vulkaaneifel rit van enkele B-rijders 

Dinsdag 18 en woensdag 19 augustus werd er een uitstapje naar Duitsland gemaakt, naar de Vulkaneifel (omgeving Daun/Gerolstein). Robert heeft al enkele jaren een vakantieadres en samen met Mark en Pierre werd er dinsdags een rondje gefietst van zo’n 80 km.

 

Op woensdag kwamen Johan K., Henk, Bob, Johan vd S., Thijs en Martijn na. Jammer dat de internet storing bij Ziggo enige communicatiestoornis veroorzaakte en er eigenlijk met 1 auto te veel werd gereden.

Pierre en Mark hadden een route samengesteld van zo’n 114 km. Min of meer dezelfde route was 2 jaren geleden ook al eens door een groep Everlonaren gefietst. Met zijn negenen werd er rond half 10 gestart vanuit Wiesbaum. Prima weersomstandigheden, zij het aanvankelijk nog wat frisjes, maar na een uurtje warm gedraaid te zijn hadden we het prima naar onze zin. Sowieso ook door een mooie, afwisselende omgeving met veel bos en heuvels.

 

De eerste 20 km ging heel voorspoedig, pas toen we in Gerolstein kwamen werden we op de eerste wat serieuzere beklimming getrakteerd. De verhoudingen binnen de groep waren al snel duidelijk: een kopgroepje, wat middenmoters en Robert die als laatste man goed in de gaten hield dat niemand te ver achterop raakte. Deze verdeling werd eigenlijk de hele route goed in acht genomen en werkte perfect dus. Op elke top van een beklimming werd gewacht totdat Robert als slotrijder het sein gaf dat we weer verder konden.

 

Al vrij vroeg werd er een stop ingelast voor een groepsfoto, want de omgeving was toch wel erg verleidelijk voor wat plaatjes te schieten. Niet alleen een mooie omgeving, ook in vergelijking met b.v. de Ruhreifel (bekend van rondje Ruhrsee) veel  minder verkeer hier. Nauwelijks motoren of auto’s, vnl. bestemmingsverkeer. De wegen waren prima, een enkele keer konden we gebruik maken van speciale fietswegen (die een keer overging in grindpad, maar ja…).

 

Er werd gepauzeerd bij een kleine pizzeria waar iedereen een bord spaghetti naar binnen wist te werken en na afloop van de maaltijd een gezamenlijk plasmoment door Bob Spielberg op film werd vereeuwigd. Na de pauze waren we even het spoor bijster, maar goed dat Robert een goede kaart achter de hand had. Al snel zaten we op het goede spoor en werd de 2e helft van de tocht agewerkt op een identieke manier als de eerste helft. Het tempo bleef goed en al werden de benen ook wat vermoeider stilaan, de beklimmingen werden zonder al te veel problemen goed genomen.

Tegen half 4 waren we weer terug in Wiesbaum en hier stond de bbq al klaar. Ook dit was al geregeld! Een gezellig einde van een prima fietsuitje, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Wellicht dat dan een overnachting ter plaatse wel de voorkeur heeft, want het is voor 1 dag wel een heel stuk rijden naar deze omgeving.  Maar eens over nadenken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0