Verslag Fietstocht RurEifel

Afgelopen zondag 28 juni had Bram een rondje in de RurEifel gepland en er waren in totaal 14 Everlo-rijders ( 1dappere rijdster in de persoon van Annie) die er voor “ingetekend” hadden. Bij het vertrek stonden er echter 13. Er werd een tijdje gewacht op nr. 14, maar onze “Cruijff” in de persoon van W.L. te P. kwam niet opdagen. Bleek later dat hij dit ook had doorgegeven! Zo werd het vertrek verlaat ingezet. Tel hierbij nog eens bij op dat er door Coy nog getankt moest worden en dat Thijs bij Aken de verkeerde afslag nam en je weet dat we een uur later dan gepland vertrokken.  

De route was geen makkelijke, want meteen de eerste afslag die we namen bleek na 5 km de verkeerde te zijn geweest, want we kwamen weer bij onze auto’s uit! Daarna ging het wel goed en gingen we via vertrekplaats Kornelimünster naar Zweifal , waar de eerste beklimming van ca. 7 km. op ons wachtte. De groep viel al snel uit elkaar en dat was in het vervolg van de tocht steeds het geval: er zat in behoorlijk verschil in de klimcapaciteiten van de verschillende deelnemers. Maar dat deerde niet, want op de top werd steeds netjes op elkaar gewacht en even gepauzeerd om vervolgens de weg weer te hervatten. Zo kon er ook voldoende aandacht aan de mooie omgeving geschonken worden. dat was ook nodig om even alle voorbij scheurende motoren en cabrio’s van allerlei dure merken, snelle Porsches en andere sportieve auto’s te vergeten. De Eifel is niet alleen een paradijs voor fietsers….

 

Inmiddels kwamen we tot de conclusie dat de tocht niet echt opschoot en dat het gezien de conditie van enkelen wellicht beter was een afkorting te nemen. Een behulpzame Polizeibeambte wist ons een route richting Gemündt te geven, welk een mooie oplossing voor inkorting van de oorspronkelijke route was en vandaaruit zouden we dan de oude route weer kunnen oppakken. Wij weer op weg, maar op de een af andere manier brak de groep in tweeën en raakten we elkaar kwijt. Gelukkig is er dan de telefoon en na wat communicatievervuiling troffen we elkaar in Gemündt. Hier besloten maar eens wat te gaan eten: spaghetti ’s, pasta’s, een enkel gyros of curryworst! 

 

De cafetariaeigenaren wilden eigenlijk al sluiten, maar voor ons maakten ze een uitzondering. Niet dat ze daardoor snel gingen werken! Nee, ze namen de tijd en die hadden we vandaag toch al genoeg…..zo tegen 4 uur hadden we alles op en betaald. Nu werd er gekozen voor een zo kort mogelijk route naar onze vertrekplaats en dat ging via het bekende Rursee (ja daar was Zur Post!) en een lange klim naar Simmeraht. Toen hadden de meesten genoeg geklommen vond men en werden de laatste 25 km. voornamelijk in snelle afdalingen afgelegd. Vooral het nog vrij nieuwe fietspad naar Roetgen was geweldig (wel opletten: je hebt niet altijd voorrang!).

 

Rond half zeven arriveerden de eersten weer bij de auto’s, met zo’n kleine 110 km. op de teller. Lijkt niet veel, maar we hadden wel ruim 1850! hoogtemeters in de benen Het gemiddelde gaf 22,8 aan, dus viel wel mee. Het wachten op elkaar en ook zeker het nemen van pauzes op zijn tijd had gewoon wat meer tijd gekost! Een lange dag dus, maar daar hadden we al zo’n beetje op gerekend…..

Nu nog wachten op het uitkomen van de nieuwste film van Bob “Steven Spielberg”. Moet wel een mooie zijn want onze filmregisseur in wording heeft zich in allerlei bochten gewrongen om maar zo mooi mogelijke shots te kunnen maken! We zijn reuze benieuwd!

Reactie schrijven

Commentaren: 0