11 Heuvelentocht

Het is vrijdagmorgen 27 mei 2016. De hond is uitgelaten. De Garmin is opgeladen. De route gedownload.

 

4 TC Everlo-rijders, Coy, Bram, Henk en Jan verzamelen zich bij de kerk in Kessel en er wordt vertrokken naar Klimmen, het startpunt van de 11 heuvelstocht. De tocht is bedoeld als verkenning en voorbereiding op de tocht die de C-rijders op zondag 12 juni willen gaan rijden.

 

De route wordt voor de zoveelste maal nogmaals kritisch bekeken aan de hand van allerlei kaartmateriaal en overige informatie. Om 11 uur valt het startschot en er wordt rustig aan koers gezet naar de Fromberg(1), hierna volgt al spoedig de klim naar Elkenrade (2).

 

De eerste punten voor de bolletjes sokken (ja bolletjes sokken en geen bolletjestrui) zijn verdeeld...

meer lezen 0 commentaren

TC Everlo fietst Limburgs Mooiste op de MTB

Limburgs mooiste. Dat doet denken aan een verkiezing van vrouwelijk schoon, maar niets bleek minder waar.

 

Het begon al zeer vroeg in de ochtend. Bij het vertrek bleek er al enige miscommunicatie tussen de drie deelnemende Everlo mannen Bob Leela, Rene Verhaeg en Luuk Peeters. Er is namelijk in Maasbree meer dan één rotonde en als je dan bij de rotonde afspreekt dan kun je bij de verkeerde staan.

 

Richting Heerlen verliep de reis voorspoedig, maar op een zaterdagochtend met Limburgs Mooiste op het programma kan er toch file staan. Gelukkig ging dat allemaal nog vrij snel en om 8.30 konden we aan onze uitdaging van 110 km beginnen.

 

Benieuwd naar het hele verhaal? lees dan verder...

Ook staat er een videoverslag van een van onze cameramannen (Bob) onder het verslag!

meer lezen 1 commentaren

Rondje Eifel: Altenahr

Bij gebrek aan geschreven verslagen van de ritten van de verschillende groepen van TC Everlo volgt hier nog maar een keer een videoverslag.

 

Op hemelvaartsdag trokken 8 Everlonaren naar de Eifel. Startplaats was Altenahr. Vanaf de parkeerplaats van de 'sommer rodelbahn' werd begonnen aan de tocht van 150 km met in totaal ongeveer 2700 hoogtemeters.

 

Onder een stralend zonnetje volbracht het 8-tal de tocht. Hieronder een kort video verslag van de rit.

meer lezen 0 commentaren

Tweede A-klassierker 2016: Slingerberg

Op zondag 1 mei stond de tweede A-klassieker van 2016 op het programma.10 everlo A-mannen stonden bij Pierke klaar na het succes van de eerste A-klassieker: rondje Opoeteren!!

 

Vandaag stond het wel bekende rondje Slingerberg op het programma. Een mooie route van ruim 140 km met een kleine 600 hoogtemeters. Zoals de naam an doet vermoeden naar de Slingerberg in Geulle en terug. Maar op weg naar de Slingerberg bleek dat men de Slingerberg in de voorgaande edities nog nooit was opgereden. Er werdt altijd de slingerberg afgedaald en de Snijdersberg opgereden. Voor deze editie had routemaker Hans gezorgd dat de slingerberg opgereden werd in plaats van afgedaald. 

 

Klein maar toch vervelend detail was dat de wind uit het noorden kwam!!!! Zeker als je in bijna een rechte lijn naar het zuiden start en dus ook in een rechte lijn naar het noorden terug moet. Volle bak windin dus op de terugweg. En dat was voor sommige net iets te veel van het goed.

 

Hieronder een videoverslag van de rit. 

meer lezen 0 commentaren