Run-Bike-Run Rundje Koeberg

Op zondag 13 maart staat de derde editie van de Run Bike Run van Rundje Koeberg op het programma. Heb je zin om je zowel op loop- en fiets gebied even uit te leven, of maar op een van de onderdelen, meld je dan snel aan.

0 commentaren

Voorbereiding nieuw wegseizoen

 

Het wegseizoen 2016 staat weer voor de deur. Iedereen kijkt weer uit naar en lekkere wegrit onder een stralend zonnetje en heeft zijn doelen voor dit seizoen alweer gesteld. Maar....

 

Het is nog grijs en grauw, het regend regelmatig, er slicht strooizout en het is nog koud. Niet de meest uitdagende omstandigheden om op je fiets te stappen en je voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Treur niet! Er is nog voldoende te doen om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

 

Je kunt meer doen dan alleen maar fietsen om te zorgen dat je sterker wordt en harder kunt fietsen. Een heel belangrijk aspect is je CORE STABILITY. Je Core stability of rompstabiliteit geeft de kracht weer van de spieren in je romp. Hoe sterk zijn je spieren tussen je bovenbenen en je borst?  Een goede core stability zorgt voor een efficiëntere krachtoverbrenging op je pedalen.

 

Wil je aan je core stability werken dan vindt je op de website van The Cycling Academy nuttige informatie. Onderaan het artikel op de website vind je een link naar de website van sportzorg waar je meer voorbeelden (video's) van oefeningen kunt vinden om je core stability te verbeteren. 

 

Artikel Core stability van The Cycling Academy

 

0 commentaren

Kwistneetdettoapaedjeswoare 2016

Op zondag 10 januari werd in het kader van Rundje Koeberg alweer het wel bekende "Kwistneetdettoapaedjeswoare" verreden. Onder leiding van een aantal Everlo-rijders werd er in drie verschillenden groepen gereden. Een A en B groep die beiden een tocht van 40 km reden en een C groep die een tocht van 30 km maakt.

 

Het weer was goed, de ondergrond wat vettig, prima omstandigheden dus voor een ritje op de MTB. Dat bleek ook wel uit de opkomst. In grote getalen waren de MTB-rijders naar Kerkeböske gekomen.     

 

Hieronder een filmverslag van de 40 km route gemaakt door een van de begeleiders van TC Everlo. 

meer lezen