Parijs-Roubaix 2016 videoverslag

Rob Muisenberg, een van de Parijs-Roubaix deelnemers namens TC Everlo, maakt van de Hel van het Noorden onderstaande videoverslag. Kijk en geniet!!

2 commentaren

Parijs-Roubaix: Eén keer en nooit meer?

Tja, er zijn van die dingen die moet je een keer meemaken voordat je weet wat het werkelijk is en voordat je er over mag praten. Dus togen 3 Everlonaren (Koene, Jeroen en Rob) samen met 3 andere 'zieke geesten in een gezond lichaam'  naar Frankrijk voor de Parijs-Roubaix Challenge 2016.

 

Op vrijdagmiddag reisde ik met Jeroen en  Lars af naar Roubaix voor het ophalen van de startbewijzen. De laatste km met de auto naar HET stadion ging al over de van TV bekende weg en toen  we het sportpark opdraaiden, begon het al te kriebelen. Alles lag netjes klaar en na een korte blik op DE baan op naar het appartement in Lille. Na een biertje in de erg mooie binnenstad arriveerden Koene, Ralph en Joop gauw genoeg.

 

 

meer lezen 0 commentaren

Laatste twee dagen in zonnig Calpe

Op de donderdag (6e rit) stond de tweede koffierit op het programma. Onze gastrenner Lou Holtman - al enkele jaren een vaste trainingspartner - was op eigen tempo alvast een dikke twintig minuten eerder vertrokken. Op de pauzeplaats in Denia na 58 van de 93 kilometer zou hij wachten. Echter in het haventje geen Lou. Na een telefoontje bleek dat hij inmiddels in Xabia zat en gestopt was bij een tankstation. En snel met 'fantastische benen' was doorgereden richting Calpe. Lou kreeg van Hans vaak een eigen route, de zogenaamde .1-versie. Met een afkorting was hij vaak 1 a 1,5 uurtje eerder thuis (30 tot 40 kilometer). Lou werd gisteren nog door een VIP-wielrenner voorbij gereden. En niet zomaar eentje! Het betrof Sky-renner Michal Kwiatkowski, die dit jaar E3 Harelbeke won en de laatste voorbereiding deed voor de 'Amstel'.  Lou deed geen pogingen om aan te pikken. Ik zou zeggen een gemiste kans.

meer lezen 0 commentaren

Respect voor je clubgenoot

Soms heb je van die dagen dan heb je bewondering voor iemand, die iets doet wat bewonderenswaardig is. Vandaag had ik dat met Ton Smedts(55). Waar ik zelf morgen de 5.000 kilometer grens bereik, vertrok Ton met 1500 wegkilometers in de benen richting Calpe. Hij heeft het vaak moeilijk bergop, maar zal nooit zeuren of klagen. Dat laat hij aan anderen over. Vandaag werden we weer verrast met een klim van 5,5 km met steile gedeelten tot 15 %. Dat was nog niet het ergste, maar de weg had meer gaten dan asfalt. Ik besloot bij Ton te blijven op het eerste gedeelte. Ton: "Fiets rustig verder, Ger. Ik ga het gevecht met mezelf aan. Ik kom ook boven."

meer lezen 1 commentaren