MTB weekend 2016

Eindelijk het is dan zover, vrijdag morgen 24 juni, we verzamelen zoals afgesproken op het verzameladres in Helden en zitten vol energie en zenuwen. We besluiten na het inladen van de bus nog even wat koffie naar binnen te werken en van alles te bespreken.

 

We rijden aan en als we dan op 3 kwartier van Willingen even de benen strekken word Bob al helemaal gek van de eerste reclame borden met (jawel!!) Cully worst.

 

We besluiten maar snel de laatste km’s te gaan rijden om z.s.m. bij het hotel te arriveren.

Daar aangekomen hebben we allemaal zin in een lekker vers bakkie koffie met gebak (of zullen we er dan maar gelijk 2 gebakjes van maken??).

En terwijl we lekker van het gebak en koffie aan het genieten zijn betrekt de lucht volledig en even later valt het er met bakken uit (eerst regen en daarna flinke hagelstenen). We besluiten om toch maar even te wachten met fietsen, maar dan komt de hoteleigenaar ons verblijden met het bericht dat het over een aantal minuten al weer opklaart en besluiten we toch maar de fiets kleding aan te gaan doen...

meer lezen 0 commentaren

Fietsweek Italië 2016

Vrijdag 10 juni

Na enkele maanden van organiseren, trainen, nog meer km’s maken en vooral uitkijken naar…was het dan eindelijk bijna zover. 12 Everlonaren stonden aan de vooravond van hun weekje Dolomieten. Helaas had een val roet in  het eten gegooid voor Erwin, de geplande campingvakantie voor Paul, Roy & Bram werd 3 dgn vtv geannuleerd omdat zij de weersvoorspellingen te nat / koud vonden… Dit alles mocht voor de rest de pret niet drukken en de huurbus met geleende aanhangwagen stond op vrijdag dan ook  volgeladen klaar met als bestemming Pozza di Fassa in Italie. Fred was al met broer Ton vertrokken, de overige zouden dit na een korte nachtrust doen met 8 in de bus en 3 in de auto van Rob.

 

Zaterdag 11 juni

Na een korte nachtrust werd begonnen aan een lange reisdag. Helaas bleek de aanhangwagen niet zoals het moest zijn en werd het nog een spannend tochtje waarin sommige meer achterom dan vooruit keken. Bloed, zweet…maar gelukkig geen tranen. De klok rond werd er gereden en iedereen was op de plaats van bestemming. Aangezien het een ski-gebied is waar we geboekt hadden waren we in een bijna leeg hotel beland. Iedereen kreeg zijn bestelde 1 of 2 persoonskamer. Deze waren allen zeer ruim, netjes met een grote badkamer en een balkon met een mooi uitzicht ! Na een konijn-achtig voorafje volgde een prima 3 gangen diner ! Heel laat werd het vervolgens niet meer voor de meeste. De 1e etappe was reeds besproken en iedereen was vol goede moed hieraan te gaan beginnen!

meer lezen 2 commentaren

Grenslandklassieker 2016

Zondag 5 juni j.l. stonden 13 TC Everlo-rijders, merendeel B niveau, klaar voor de 150 km route van de Grenslandklassieker. De weersomstandigheden waren goed: aanvankelijk nog wat mistig en klam, maar weinig wind en vanaf 11.00 uur een aangenaam zonnetje. Dus niets stond een mooie fietstocht in de weg!

 

Na de eerste aanloop bedachten Coy, Johan en Renee zich en ging verder op de 100 km route. Met zijn tienen dus door richting België, Eupen beter gezegd. De Franstalige borden veranderen dan stilaan in Duitstalige ondertitels. Wat een verschil overigens met Nederland: weinig verkeer, mooie wegen (op een enkel *¥$#****!! rotpaadje na). Precies na 75 km waren we rond 11.30 uur bij de 1e pauzeplaats, de stuwdam in Eupen...

meer lezen 0 commentaren

De Legende van de 7-Summits

Het is 6:15 op zaterdag 28 mei 2016 als 6 A-rijders van TC Everlo (Rob Muijsenberg, Jos Reinders, Roy Teeuwen, Job van Hoof, Luuk Peeters en Stefan Peeters) en 1 gastrijdster (Johanna Josten) verzamelen in Helden. In alle vroegte wordt er met 2 auto’s richting België gereden waar ons een extreme uitdaging staat te wachten. De één gaat deze uitdaging vol vertrouwen tegemoet, de ander wordt er toch wel redelijk zenuwachtig van.

 

Wat staat er dan op het programma? Tjsa, dat is een tocht die ooit in elkaar is geknutseld en die Rob Muijsenberg en Koene Rem al vaker gereden hebben. Afgaand op die heroïsche verhalen van weleer leek het Rob tijd om deze tocht nog eens te organiseren voor meer ontmaagdingen van TC Everlo rijders.

 

De tocht heeft de naam de ‘7-summits’ meegekregen. De route omvat de 8 meest zware beklimmingen van België. Doordat er ééntje van 2 kanten wordt gedaan heet de tocht de 7 Summits. Lees verder en ontdek hoe de rijders het ervaren hebben...

meer lezen 0 commentaren